Yandex Metrica

15 kişiye mezar olmuştu! Gaziantep'teki katliamın nedeni belli oldu

15 kişiye mezar olmuştu! Gaziantep'teki katliamın nedeni belli oldu

Hafta sonu Gaziantep'te meydana gelen ve 15 kişiye mezar olan feci kazanın sebebi ortaya çıktı. Jandarmanın yaptığı ilk incelemede otobüsün hızının 130 km olduğu ve 307 metrelik bir fren izi olduğu belirlendi.

Gündem

23.01.2024, 19:42

Türkiye, cumartesi günü Gaziantep ve Mardin'de meydana gelen trafik kazalarının yasını tutuyor. Gaziantep'te 15 ise kişi hayatını kaybetti 31 kişi de yaralandı. Mardin'deki kazada ise 20 kişi öldü 26 kişi ise yaralandı. Kazalarla ilgili soruşturmalar kapsamında Gaziantep'te kazaya neden olan otobüs şoförü, Mardin'de ise 2 TIR şoförü tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Ölen 4 öldüren 14 yaşında! Kahramanmaraş'ta akılalmaz çocuk cinayeti! Ölen 4 öldüren 14 yaşında! Kahramanmaraş'ta akılalmaz çocuk cinayeti! Haberi Görüntüle

307 METRELİK FREN İZİ

Sabah'ın aktardığı habere göre; Türkiye, aynı gün meydana gelen korkunç kazaların yasını tutarken Gaziantep'teki kaza sonrası incelemelerine başlayan jandarmanın elde ettiği ilk sonuçlar ortaya çıktı. Jandarma ekipleri yaptığı ilk incelemede 307 metre fren izi olduğunu belirledi. 110 km hız sınırı bulunan yolda otobüsün hızının da 130 km olduğu tespit edildi.

İstanbul'da ulaşım çilesi! İBB'nin ''metro'' işbilmezliği vatandaşları mağdur etti: 27 saatlik arıza! İstanbul'da ulaşım çilesi! İBB'nin ''metro'' işbilmezliği vatandaşları mağdur etti: 27... Haberi Görüntüle

OTOBÜS ŞOFÖRÜNÜN İLK İFADESİ

Kaza sonrası nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilen şoföre A.M.; ilk ifadesinde şu ifadeleri kullanmıştı; "Saat 10.00-11.00 sıralarında Nizip'te bir tesiste tekrar mola verdik. Mola esnasında otobüsün şoför koltuğuna geçtim. V.Ö. ise yeniden istirahate ayrıldı. Tam bilememekle beraber 100-110 kilometre hızla seyir halindeydim. Tüm yolculuk esnasında yanımızda muavinimiz B. bulunmaktaydı. B. de ara ara istirahate çekildi ama en son tesislerde o da benimle beraber uyanıktı. Ben otobüs sürüşünü yaptığım sırada muavinimiz B. de anımsadığım kadarıyla yolcularımızla ilgileniyordu. Bu şekilde yaklaşık 15 kilometre ilerledikten sonra bir kaza olduğunu gördüm. Yol üzerinde modelini anımsayamadığım 3-4 otomobil, bir itfaiye aracı, bir ambulans vardı. Anladığım kadarıyla bir kaza olmuştu ancak kaza aracını ve kazayı tam anımsayamıyorum."

12 yıl sonra Irak'a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli mesajlar: Irak terörden arındırılmalı 12 yıl sonra Irak'a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli mesajlar: Irak... Haberi Görüntüle

BAKAN SOYLU: EKSİK GÖRÜRSEK BEDELİNİ ÖDETİRİZ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kazaların ardınan bölgeye intikal ettiklerini belirtirken şu ifadeleri kullandı; "Kaza kurbanlarımız ailelerini yalnız bırakmayacağız. Vatandaşlarımızın Mardin'deki çevre yolu talebine cevap vereceğiz. Ulaştırma Bakanlığımız buraya gelecek ve bunu hemen hayata geçirmeye çalışacak. Soruşturmalar, aracın teknik özelliklerinden yolun duruma kadar çok yönlü olarak devam ediyor. Tek bir eksik bile görsek bedelini ödetiriz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Putin Türkiye'ye geliyor Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Putin Türkiye'ye geliyor Haberi Görüntüle

2 TIR ŞOFÖRÜ TUTUKLANDI

Mardin'in Derik ilçesinde önceki gün peş peşe yaşanan, 1 polis memurunun şehit olduğu, 19 kişinin hayatını kaybettiği, 26 kişinin yaralandığı kazayla ilgili gözaltına alınan 2 TIR şoförü tutuklandı. TIR sürücülerinden Umut Gündüz ifadesinde, "Rampadan inerken yavaş yavaş frene bastım. Ancak frenlerinin tutmadığını fark ettiğimde iyice frene asıldım. Ancak araç hızını kesmeyerek aksine daha da hızlanmaya başladı. Dörtlüleri yakarak kornaya uzun uzun bastım. Önüme çıkan araçlara çarpmamak için aracın direksiyonun sağa kırdım. Ondan sonra devrildim. Bazı vatandaşların beni araçtan çıkarmaya çalıştıklarını hatırlıyorum” şeklinde konuştu.


Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading