Yandex Metrica
SON DAKİKA
'1.5 ay içinde İstanbul'un hepsini aşılarız'

'1.5 ay içinde İstanbul'un hepsini aşılarız'

İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu, aşılama çalışmalarıyla ilgili açıklamasında "1.5 ay içinde İstanbul'un hepsini aşılarız diye düşünüyorum." dedi.

Gündem

23.01.2024, 21:56

Türkiye koronavirüs ile mücadele kapsamında aşılama çalışmalarına hızla devam ediyor. Aşılamada gün geçtikçe farklı meslek grupları için de randevular açılıyor.

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, kentte salgının seyri ve aşılama çalışmalarıyla ilgili konuştu. Memişoğlu, İstanbul'u aşılamak için altyapı ve kapasiteye sahip olduklarını belirtti.

"İSTANBUL'DA VAKALAR AZALDI"

İstanbul'da koronavirüs vakalarının çok azaldığını kaydeden Memişoğlu, salgının başlangıcından beri ilk kez bu kadar az pozitiflik oranının yakalandığını belirtti. Salgında mücadele konusunda iyi bir aşamada olunduğunu söyleyen Memişoğlu, açıklamasının devamında şöyle konuştu:

"Benim öngörüm yazı rahat geçireceğiz gibi gözüküyor. Geçmişte yaşadığımız yüksek pozitiflik oranlarımızı ve vaka sayılarımızı, yatan hasta sayılarımızı görmeyeceğiz. "

"SALGIN TAMAMEN KONTROL ALTINDA"

"Şu anda salgın tamamen kontrol altında. Beklentimiz aşı oranlarımızı yükseltebildiğimiz kadar yükseltebilmek ki esasında şu anda toplumda aşıya çok büyük rağbet etmekte. Özellikle 55 yaş üzerindeki vatandaşlarımızın aşıları yüzde 80’in üzerine çıkmış durumda." ifadelerini kullanan Kemal Memişoğlu, toplumun aşıya rağbetinden memnun olduklarını dile getirdi.

"1.5 AYDA İSTANBUL'U AŞILARIZ"

Memişoğlu, Megakentteki aşılama çalışmaları hakkında "İstanbul’da şu anda günlük kapasitemiz 200 bin civarında, normal şartlarda 400 bine kadar açabiliriz. Zorlanırsak bunu daha da arttırabiliriz. Biz Haziran ayında en azından İstanbul’da çok büyük oranda aşılamayı en azından ilk dozunu yapmış oluruz diye düşünüyorum. Bakanlığımızın planlamasına bağlı ama biz 1,5 ay içinde İstanbul’un hepsini aşılarız diye düşünüyorum, tabi 12 yaş üzerinden bahsediyoruz." şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading