Yandex Metrica
SON DAKİKA
14 Mayıs öncesi Türkiye hedefte! Erdoğan'a sansür Kılıçdaroğlu'na tam destek

14 Mayıs öncesi Türkiye hedefte! Erdoğan'a sansür Kılıçdaroğlu'na tam destek

Yaklaşan seçimler öncesi sosyal medya devi Twitter, psikolojik savaşta Türkiye'yi hedef aldı. Twitter; muhalif, FETÖ ve PKK hesapları etkileşimle desteklerken Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakın hesaplara ise etkileşim kısıtlaması ve sansür uyguladı.

Gündem

23.01.2024, 20:38

Seçimlere iki aydan kısa bir süre kaldı ve Türkiye, 14 mayıs tarihinde sandık başına gidiyor.

Vatandaş, Türkiye’yi kimin yöneteceğine karar verecek. Seçmenler, Türkiye’nin kaderini 5 yıllığına ya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ya da Altılı Masa'nın Cumhurbaşkanı adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na teslim edecek.

Seçimlere sayılı günler kala sosyal medyada da algı çalışması şimdiden başlamış. FETÖ ve PKK'nın önü açılmak isteniyor.

Sabah gazetesinin haberine göre; Sosyal medyada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek veren hesapların görünürlüğü ve etkileşimleri düşürüldü. Son zamanlarda muhalif liderlerin yanı sıra muhalif hesaplar, hatta FETÖ ve PKK hesapları Twitter algoritması tarafından önerilmeye başlandı.

Seferler başlıyor! Bakan Uraloğlu duyurdu: Ankara-Elmadağ tren hattı start veriyor Haberi Görüntüle

KULLANICILARA ZORLA GÖSTERİLİYOR

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Twitter hesabının da bu etkileşim operasyonunda olduğu görülüyor. Kılıçdaroğlu'nun paylaşımları, takip edilmese bile kullanıcılara zorla gösterildiği belirlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Devlet hem anadır hem babadır' Haberi Görüntüle

ERDOĞAN'A YAKIN HESAPLARA SANSÜR

Muhalif hesaplar bu şekilde ücretsiz bir şekilde reklam ve etkileşimle destekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakın hesaplara ise etkileşim kısıtlamasının yanı sıra sansür uygulanıyor. Hatta tüm bunlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakın hesaplar para karşılığı bile Twitter'da reklam yaptıramıyorken yaşanıyor.

CHP'li Belediye Başkanı Akgün'den Türk milletine hakaret! Vatandaşlar tepki gösterdi Haberi Görüntüle

MUSK, İTİRAF ETMİŞTİ

Hatırlanacağı üzere Twitter'ın patronu Elon Musk, 31 Mart'ta yaptığı açıklamada sosyal medya platformunun bundan sonra açık kaynak olarak sunulacağını duyurmuştu. Sosyal medya devi Twitter yıllarca Pentagon'un gizli propaganda operasyonlarına destek olurken, Pentagon eli ile planlanan ve askeri birimlerce uygulanan bu psikolojik savaşın en büyük hedeflerinden birisi de Türkiye olmaya devam ediyor. Yapılan paylaşımlarda, Elon Musk, Twitter eli ile yürütülen bu operasyonlara Twitter Files'ı yayınlayarak müdahale ettiğini ifşa etmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading