Yandex Metrica
SON DAKİKA
14 Mart Salı hava durumu: 19 il için sarı ve turuncu alarm verildi: Kuvvetli sağanak yağış geliyor

14 Mart Salı hava durumu: 19 il için sarı ve turuncu alarm verildi: Kuvvetli sağanak yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu verilerine göre sağanak yağış geliyor. 19 il için sarı ve turuncu kodlu uyarıldı. Ege Bölgesi'nde de şiddetli rüzgar ve fırtına bekleniyor.

Gündem

14.02.2024, 11:29

Son dakika haberleri.... Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son hava durumu tahmini ile birlikte Çanakkale, Balıkesir, Manisa, İzmir, Mersin, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Osmaniye için sarı kodlu uyarı yaparken; Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Şanlıurfa ve Kilis için ise turuncu kodlu uyarı yayınlandı. Vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmaları istendi.

Genel Müdürlüğün açıklamasına göre, bölgelerdeki yağışların salı ve çarşamba günleri kuvvetli olması bekleniyor.

Yağışların, pazartesi akşam saatlerinden itibaren Malatya, Elazığ, Adıyaman ve Diyarbakır çevrelerinde, salı günü sabah ve öğle saatlerinden itibaren Şanlıurfa, Mardin, Gaziantep, Kilis ve Kahramanmaraş çevrelerinde perşembe gününe kadar etkili olacağı tahmin ediliyor.

Bölgelerdeki yağışların çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kilogram/metrekare) olması bekleniyor.

Ani sel, su baskını, yıldırım, güney kesimlerde yerel dolu yağışı, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin ve Batman çevrelerinde toz taşınımı ve çamur şeklinde yağış, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

CHP'den istifa eden Soner Çetin'den itiraf: CHP'de pusu kültürü oluştu! Haberi Görüntüle

Son dakika: Çin'de şiddetli patlama! Çok sayıda kişi hayatını kaybetti Haberi Görüntüle

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli, Güneydoğu Anadolu'nun batısı, Kahramanmaraş, Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mardin çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli olması beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve fırtınaya karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading