Yandex Metrica

13 kişide koronavirüsün yeni varyantı Omicron görüldü

13 kişide koronavirüsün yeni varyantı Omicron görüldü

Tüm dünyanın kabusu olan koronavirüsün yeni varyantı Omicron hız kesmeden yayılıyor. Güney Afrika'dan Hollanda'ya seyahat eden 600 kişinin 13'ünde Omicron varyantı görüldü.

Gündem

23.01.2024, 18:22

Hollanda Halk Sağlığı Kurumu (RIVM), Cuma sabahı Güney Afrika'dan Amsterdam'a seyahat eden 600 kişiden 13'ünde, koronavirüsün en bulaşıcı varyantı olduğu ifade edilen Omicron görüldüğünü bildirdi.

Bu, şu ana kadar AB ülkelerinde görülen en yüksek Omicron varyantı vakası.

Pazartesi gününden itibaren Güney Afrika'dan Hollanda'ya 5 bin kişinin geldiğini belirten sağlık otoriteleri, Omicron varyantı vakalarının daha da artmasını bekliyor.

Erdoğan'dan Papa'ya 'Gazze' mektubu: Hukukun çiğnenmesine müsade edilmemeli! Erdoğan'dan Papa'ya 'Gazze' mektubu: Hukukun çiğnenmesine müsade edilmemeli! Haberi Görüntüle

600 YOLCUDAN 13'Ü OMİCRON VARYANTI

Güney Afrika'nın Cape Town ve Johannesburg kentlerinden Amsterdam Schipol Havalimanı'na inen iki uçaktaki toplam 600 yolcudan 61'inin test sonuçları pozitif çıkmıştı.

Yapılan incelemelerde bu hastalardan 13'ünün, endişe verici Omicron varyantı ile enfekte olduğu saptandı.

RIVM, hafta başından bu yana Güney Afrika'dan Hollanda'ya gelen yolcular hakkında araştırmanın halihazırda sürdüğünü, bu sebeple daha fazla Omicron varyantı vakasının ortaya çıkabileceğini söyledi.

CHP, Baykar'a iftira atan PKK sevicisine yine destek çıktı: Serbest bırakılsın! CHP, Baykar'a iftira atan PKK sevicisine yine destek çıktı: Serbest... Haberi Görüntüle

KARANTİNAYA UYMAYANLARA PARA CEZASI VERİLECEK

Hollanda Sağlık Bakanı Hugo de Jonge, Güney Afrika'dan gelen tüm yolcuların test yaptırmaya ve bir süre ev izolasyonunda kalmaya çağırdı.

Cuma günü Güney Afrika'dan dönen 600 yolcudan, test sonuçları pozitif çıkan 61 kişi, Amsterdam Schipol Havalimanı yakınlarında hükümet tarafından hazırlanan bir merkezde zorunlu karantinaya tabi tutuldu.

Bu kişiler 2 kez teste tabi tutulacak. Karantinaya uymayan kişilere ise para cezası uygulanacak.

Testleri negatif çıkan kişilerin havaalanından ayrılmasına müsaade edildi. Ancak bu kişiler 5 gün boyunca evinde karantinada kalmak zorunda.

Schipol Havalimanı'ndan Afrika'dan gelen yolcular için ayrı bir test merkezi oluşturuldu. Bu yolcuların, havaalanındaki diğer kişilerle teması sınırlanacak.

Bugün (23 Nisan) Bursa'da otobüsler ücretsiz mi? 2024 Çocuk Bayramında Bursa'da toplu taşıma bedava mı? Bugün (23 Nisan) Bursa'da otobüsler ücretsiz mi? 2024 Çocuk Bayramında... Haberi Görüntüle

27 AB ÜYESİ ÜLE GÜNEY AFRİKA'YA SEYAHAT YASAĞI GETİRDİ

Dünya Sağlık Örgütü'ne (DSÖ) göre, en bulaşıcı varyant olduğunu belirten de Jonge, “Ne kadar endişelenmemiz gerektiği" önümüzdeki hafta netlik kazanacak” diye konuştu.

Hollanda hükümeti, yeni haftada AB makamları ile konuyu görüşecek. Gelişmeler ışığında yeni ek önlemlerin uygulanacağı belirtiliyor.

Cuma günü Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin Güney Afrika'ya yönelik uçuş yasağı kararı öncesi, bu ülkeden KLM Havayolları tarafından Hollanda'ya 2 uçuş gerçekleşti.

AB Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen'in çağrısı üzerine 27 AB üyesi ülke, Cuma günü öğleden sonra aralarında Güney Afrika'nın da bulunduğu 7 Afrika ülkesine geçici seyahat yasağı kararı aldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading