Yandex Metrica
SON DAKİKA
1200 kişiyi hayattan kopardı! 600 Evler Sitesi’nin müteahhiti otobüs kaportacısı çıktı

1200 kişiyi hayattan kopardı! 600 Evler Sitesi’nin müteahhiti otobüs kaportacısı çıktı

Antakya’da yaklaşık bin 200 vatandaşımıza mezar olan 58 bloklu 600 Evler Konut Yapı Kooperatifi’nin yapı müteahhiti Hayrettin Ersoy Ersoy’un kaportacı olduğu ortaya çıktı.

Genel

25.02.2024, 23:15

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkisinin en yoğun olduğu Hatay Antakya İlçesi'nde enkaza dönen milyonluk yapıların sorumlularıyla ilgili yürütülen soruşturmada dikkat çeken bir gelişme meydana geldi.  Antakya'daki yıkımın sembolleri arasına giren yaklaşık bin 200 vatandaşımıza mezar olan 5 katlı 58 bloklu 600 Evler Konut Yapı Kooperatifi'nin yapı müteahhiti Hayrettin Ersoy'du. Ersoy'un otobüs kaportacısı olduğu ortaya çıktı. 

Instagram'a ne kadar ceza kesildi? Rekabet Kurumu Facebook'a (Meta) neden... Haberi Görüntüle

KAPORTACI ÇIKTI

Yapı denetim sorumlusu olan Ersoy'un otobüs kaportası ustası olduğu da ortaya çıktı. Ersoy, hakkındaki "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan sevk edildiği Nöbetçi Hatay 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. 2 binden fazla kişinin yaşadığı, yaklaşık bin 200 kişiye mezar olan 600 Evler Sitesi'nin yapı müteahhiti olan Ersoy ile ilgili çarpıcı bir gerçek ortaya çıktı. 

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya operasyon: 26 şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

"BABAM MÜTEAHHİT DEĞİL"

 600 Evler Konut Yapı Kooperatifinin temeli 1988-1989 yıllarında atıldı. 1993-1995 yılları arasında da yapılan konutlar vatandaşlara teslim edildi. Kooperatifin 1989 yılında yönetim kurulu başkanlığını, 2004 yılında vefat eden babası Sebahattin Ersoy'un yaptığını dile getiren Ersoy, "Benim bu 600 Evler ile herhangi bir alakam yoktur. Benim de orada dairem vardı. Ben oraya hiç gitmedim. Kiraya vermiştim. Babam da müteahhit değildi. Babam da benim gibi otobüs karoseri ustasıydı" şeklinde kendisini savundu.

THY'den 5 ülkeye gidecek olanlara uyarı: Girişinize izin verilmeyebilir! Haberi Görüntüle

TUTUKLANMASINA KARAR VERİLDİ 

Sevk edildiği Nöbetçi Hatay 2. Sulh Ceza Hakimliği tutuklama kararında, 600 Evler Sitesi'nde deprem yönetmeliğine aykırılıklar ve inşaat kusurlarının bulunduğu vurgulandı. Ersoy hakkında, sitenin yapı denetim sorumlusu olduğuna ilişkin tanın beyanlarının olduğu, 1989 yılından itibaren sigorta primlerinin de kooperatif tarafından yatırıldığı ve buna devam edildiği kaydedildi. Ersoy'un bu nedenle kusurlu yapılan 600 Evler Sitesi'ni yapan kooperatif olan Güzelburç Yapı Kooperatifin yetkilisi olması nedeniyle tutuklandığı belirtildi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading