Yandex Metrica
SON DAKİKA
11 yıl sonra bir ilk! Suriye ile ikinci görüşme Türkiye'de mi olacak?

11 yıl sonra bir ilk! Suriye ile ikinci görüşme Türkiye'de mi olacak?

Türkiye ve Suriye arasında 11 yıl aranın ardından ilk görüşme Moskova'da gerçekleşmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde Esed ile görüşebileceğini aktarırken, Şubat ayında planlanan ikinci toplantının, Türkiye'de olması yönünde Ankara'nın girişimlerde bulunduğu ifade edildi.

Gündem

23.01.2024, 20:18

Ankara ile Şam arasında 11 yıl aranın ardından normalleşme için Rusya'nın da arabuluculuğuyla Moskova'da 28 Aralık'ta bakanlar düzeyinde bir görüşme gerçekleştirilmişti.

Eylem Tok ve oğlu iade edilecek mi? Bakan Tunç açıkladı:... Haberi Görüntüle

BAKANLAR MOSKOVA'DA BİRARAYA GELDİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve MİT Başkanı Hakan Fidan; Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Suriye Savunma Bakanı Ali Mahmud Abbas ile Rusya Federasyonu ve Suriye istihbarat başkanlarıyla Moskova'da bir araya geldi.

Toplantıda Suriye krizi, mülteci sorunu ve Suriye topraklarında bulunan tüm terör örgütleri ile ortak mücadele çabaları ele alındığı açıklandı.

PKK'ya Pençe-Kilit darbesi! Çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi Haberi Görüntüle

İKİNCİ TOPLANTI İÇİN TÜRKİYE'DEN KRİTİK HAMLE

Türkiye, Suriye ve Rusya'nın ikinci toplantısının dışişleri bakanları düzeyinde planlandığı ifade edilirken, toplantının yeri konusunda ise Türkiye, üçüncü ülke yerine Türkiye'de olması için yol aldı. Toplantının yeri ve zamanınınsa henüz belli olmadığı vurgulanırken, Şam yönetiminin üçüncü ülkelere veya Moskova'da toplantının olmasına sıcak baktığı ifade edildi. Ancak bu noktada Rusya'nın tavrı da etkili olacak. Rusya'nın, Türkiye'nin talebine destek vermesi halinde Türkiye-Rusya-Suriye buluşmasının adresi Ankara olacak. Deutsche Welle Türkçe'ye bilgi veren kaynaklar, "Şubat ayı içerisinde Türkiye'de toplantı olması yönünde yol alındı" derken, bu adımı da "Sürecin en kritik gelişmelerinden biri olur ve Türkiye'nin son dönem bölgesel barış için attığı tüm adımların devamı olur" sözleriyle değerlendirdi.

Toplantının Türkiye'de gerçekleşmesi halinde, Suriye savaşının başladığı 2011'den bu yana Şam'dan Ankara'ya ilk resmi düzeydeki ziyaret ve toplantı olmuş olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çanakkale Zaferi paylaşımı: İnanç galip gelmiştir! Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ESED'LE GÖRÜŞECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlede, Esad ile görüşebileceğini açıklamıştı. Hükümete yakın kaynaklar, şu aşamada kısa vadede bunun zor olduğuna dikkati çekerken, dışişleri bakanları buluşması sonrasına işaret ediyor. Öncelikle yüz yüze değil telefonda bir görüşme olabileceğine ve daha sonra üçlü müzakerelerde yol alınması halinde yüz yüze temasın da olabileceğine dikkat çekildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading