Yandex Metrica
SON DAKİKA
10 gün önce hükümeti tehdit etmişti! İmamoğlu şimdi şöyle diyor: Bizi soruşturabilirler, başımızın üstünde yerleri var

10 gün önce hükümeti tehdit etmişti! İmamoğlu şimdi şöyle diyor: Bizi soruşturabilirler, başımızın üstünde yerleri var

Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanlığı'nın İBB'de terör soruşturmasıyla ilgili birkaç gün önceki tavrını unutuverdi. 10 gün önce hükümeti tehdit eden İmamoğlu şimdi "Bizi soruşturmaya gelmişler, başımızın üstünde yerleri var" diyor.

Gündem

23.01.2024, 18:35

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yönettiği kuruma yönelik İçişleri Bakanlığı'nca başlatılan 'terör teftişi' konusunda tavır değiştirdi. 

PKK, DHKP/C, MKP ve MLKP terör örgütü üyesi 557 kişinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde çalıştığının ortaya çıkmasıyla İçişleri Bakanlığı İBB'de teftiş başlatıldığını açıklamış, bu durum İmamoğlu'nun tepkisini çekmişti. 

31 Mart'ta AVM'ler açık mı, kapalı mı? Seçim günü AVM'ler... Haberi Görüntüle

10 GÜN ÖNCE İMAMOĞLU: ELBET YÖNETİM DEĞİŞİR!

İBB sosyal medya hesabındaki açıklamada 86 bin çalışanın zan altında bırakıldığı belirtilmiş, sözkonusu isimlerin terör bağlantılı olmasından İçişleri'nin sorumluğu olduğu iddia edilmiş ve şu tehdit sarf edilmişti: 

"21 Mart seçimlerinden beri çeşitli hukuksuzluklar yaşanmakta ve bunlar devlet ciddiyetiyle örtüşmemektedir. Elbet Türkiye Cumhuriyeti hak ettiği şekilde idare edilecektir çünkü bu kudret milletimizde fazlasıyla mevcuttur."

Teftiş haberlerinin ardından diğer CHP'li belediye başkanlarıyla birlikte soluğu Anıtkabir'de alan İBB Başkanı İmamoğlu, 'hükümete karşı ortak mücadele' mesajı vermeye çalışmıştı. İmamoğlu ayrıca İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu istifaya çağırmıştı. 

2024 MUĞLA-DATÇA SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Muğla-Datça'da hangi... Haberi Görüntüle

İMAMOĞLU ŞİMDİ: KAPIMIZ HER ZAMAN AÇIK

Aynı İmamoğlu, son yaptığı açıklamayla şaşkınlığa neden oldu. Devletin müfettişlerine kapılarının her zaman açık olduğunu söyleyen İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Devletin her kademesindeki insanları, müfettişleri, valileri, vali yardımcılarını, adına kim derseniz deyin, bakanları, herkes görevini layıkıyla yapsın. Biz de layıkıyla yapalım.

Bizi soruşturmaya, daha doğrusu incelemeye gelmişlerdir. Başımızın üstüne yerleri var. Müfettişler her zaman bizi teftiş etsinler, denetlesinler, incelesinler. Zaten incelemeliler. Bizim de burada hiçbir sıkıntımız yok.

Onları en iyi şekilde ağırlıyoruz. Yeter ki herkes görevini saygın kamu ahlakı düzeni içerisinde yapsınlar. Bizim kapımız ardına kadar açık. Yazışmalar yapıyoruz.

Bizim yazdığımız yazıların ciddiyetinde yazıları diğer kurumlardan da bekliyoruz. Şu anda bizim gündemimiz bu."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading