Yandex Metrica
SON DAKİKA
10 büyükelçi geri adım attı Ermeni lobisi kudurdu

10 büyükelçi geri adım attı Ermeni lobisi kudurdu

ABD dahil 10 büyükelçinin skandal Osman Kavala bildirisinden sonra geri adım atması Ermeni lobisini çılgına çevirdi.

Gündem

23.01.2024, 18:11

18 Ekim'de ABD dahil olmak üzere 4 yıldır tutuklu olan Osman Kaval için bildiri yayınlamasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dik duruşu işe yaradı. 10 büyükelçi geri adım attı ve 'Türkiye'nin iç işlerine karışmayız' mesajı gönderdi.

'Hiçbir yakınım ihaleye giremez' demişti! Mansur Yavaş'tan büyük vurgun: Aynı... Haberi Görüntüle

ETEKLERİ TUTUŞTU GERİ ADIM ATTILAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 10 büyükelçinin istenmeyen kişi ilan edilmesi için verdiği talimat sonrası etekleri tutuşan büyükelçiler ortak bir bildiri yayınladı. Büyükelçiler, Viyana Anlaşması'nın 41. maddesine vurgu yapıp, bir ülkenin iç işlerine karışamayacaklarını bildiklerine dikkat çekti.

Konya'da Türk Yıldızları'na ait eğitim uçağı düştü! Pist onarım çalışması... Haberi Görüntüle

'ABD'NİN POLİTİKASI NET OLMALIDIR'

10 büyükelçinin geri adım atması dünyada ses getirirken Amerika'da sıkı bir Türkiye düşmanlığı yapan Ermeni lobileri adeta kudurdu. Amerika Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA) sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı; "Ülkeler kodlu iletişim kurmamalıdır. ABD'nin Türkiye'ye yönelik politikası net olmalıdır. Burası bir lise sınıfı değil. Amerikan netliğinin zamanı geldi. Eylemler, sadece kelimeler değil. Türkiye'ye jet yok."

'BÜHTANDAN GERİ DÖNÜLMÜŞTÜR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünkü Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı; "Türkiye'yi dillerine dolayanların amaçlarının hak, hukuk olduğuna kimse bizi inandıramaz. Bizim niyetimiz kriz çıkarmak değil, ülkemizin hakkını hukukunu onurunu ve egemenlik haklarını korumaktır. Bugün aynı büyükelçilikler tarafından yapılan bir açıklamayla ülkemize yönelik bühtandan geri dönülmüştür" 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading