Yandex Metrica

1 Haziran'dan itibaren 50 yaş üstü vatandaşlar aşılanacak

1 Haziran'dan itibaren 50 yaş üstü vatandaşlar aşılanacak

Pandemi sürecinden çıkışta ışık göründü , iyi haberler peş peşe geliyor. Mekanların açılması, maske zorunluluğu ve sokak kısıtlamalarında yeni dönem 1 Haziran'da başlayacak. Aşıda da güzel haberler var.

Gündem

23.01.2024, 17:30

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, video konferans yöntemiyle düzenlenen Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı. Bakan Koca, toplantıda aşı tedarigi ve aşılama planına dair değerlendirmelerde bulunduklarını belirtti.

"AŞILAMA PROGRAMI HIZLANACAK"

"Birlikte mücadele ederek salgını sona erdireceğiz." diyen Koca, normalleşme döneminde kısıtlamaların giderek azalacağını, bireysel tedbirlerin öne çıkacağı ve yaygın aşılamayla güçlendirilmiş bir uygualama hedeflediklerini dile getirdi. 

Koca, aşılama planı hakkında ise "1 Haziran'dan itibaren aşılama programımız hızlanmış olacak. Bu kapsamda 1 Haziran'dan itibaren 50 yaş üzeri vatandaşlarımızın da aşılanmasına başlanacaktır." bilgisini paylaştı.

50 MİLYON DOZ SPUTNİK AŞISI

Haziran'da 30 milyon doz teslim edilecek olan aşıların ilk bölümünün bugün ülkemize ulaştığını aktaran Koca, ayrıca Sputnik V aşısının temini için de çalıştıklarını belirterek "50 milyon doz Sputnik aşısının da anlaşmasını imzalamış bulunuyoruz. Bu anlaşmaya verdikleri destekler için de Rus makamlarına teşekkürlerimi sunuyorum. Böylece nüfusumuzun 3 katını aşan 270 milyon doz aşıyı imza altına almış olduk." dedi.

1 HAZİRAN'DAN SONRA YASAKLAR KALKACAK MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD merkezli şirketlerin üst düzey yöneticileri ile çevrşmiçi gerçekleşen toplantıda, koronavirüsle mücadeleye ilişkin konuytu. Erdoğan, "Salgına karşı en etkili yöntem olan aşı konusunda 29 milyon doza yaklaştık. Özellikle haziran ayında yoğun bir aşılama kampanyası yürüterek ülkemiz genelinde normalleşmeyi temin etmeyi hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

KISITLAMALAR AZALTILACAK

1 Haziran sonrası bireysel tedbirlerin ön plana çıkması, sosyal hayatta yasakların azaltılması bekleniyor. Bilim Kurulu tavsiye kararlarına göre hafta içi 21.00 - 05.00 arası uygulanan sokak kısıtlamasının süresinin azaltılabileceği belirtiliyor. Kafe ve restoranların yüzde 50 ile hizmet vermesine izin verileceği, vatandaşlara ise 2 metrelik sosyal mesafe olması şartıyla maskesiz oturma imkanı tanınabileceği konuşuluyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading