Yandex Metrica
SON DAKİKA
Zincir marketlerin 'fahiş fiyat' hilesi tekrar kanıtlandı

Zincir marketlerin 'fahiş fiyat' hilesi tekrar kanıtlandı

Rekabet Kurumu tarafından yürütülen soruşturmada, zincir marketler ile bazı tedarikçilerin birlikte fiyat artışı yaptıkları belgelerle ortaya çıkarılırken, 5 zincir market ve 2 tedarikçi firma hakkında rekabeti ihlal etmeleri sebebiyle idari para cezası talep edildi.

Genel

23.01.2024, 18:12

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın takibe alacaklarını söylediği zincir marketlerle ilgili soruşturma tamamladı.

Yapılan inceleme ve tespitler sonucunda, kurumun soruşturma heyeti, 5 zincir market ile 2 tedarikçi firma hakkında rekabeti ihlal etmeleri gerekçesiyle idari para cezası uygulanmasını talep etti.

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya operasyon: 26 şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

KURUL KARARINI BUGÜN AÇIKLAYACAK

Rekabet Kurumu'nun soruşturmasındaki bulgulara göre, market zincirleri zaman zaman üretici firma aracılığıyla fiyatlardaki artışını koordine etti. Bazı zamanlar ise rakiplerle eş zamanlı olarak fiyat artışları organize edildi. Diğer taraftan kurul kararını bugün açıklayacak.

Sabah'ın haberine göre, geçtiğimiz gün soruşturmada 29 teşebbüsün sözlü savunmaları dinlendi. Neredeyse  1 yıldır titizlikle yürütülen soruşturmada elde edilen bulgular, bazı tedarikçiler ve market zincirlerin, 4054 Sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4. maddesini ihlal ettiklerine dair tespitleri içeriyor. 

Rekabet Kurumu'nun soruşturmasında incelenen e-posta ve WhatsApp yazışmalarıyla kendilerini ele veren zincir marketler ve bazı tedarikçilerinin, doğrudan veya dolaylı temaslar yoluyla fiyat artışlarını koordine ettikleri, rakiplerle eş zamanlı fiyat ayarlamalarına gittikleri, fiyat artış tarihleri, dönemsel kampanyalar ve indirimler gibi rekabete hassas bilgileri paylaştıkları ortaya çıktı.

THY'den dikkat çekem kampanya: 65 yaş ve üstüne yüzde 25... Haberi Görüntüle

İŞTE O YAZIŞMALAR

Market yetkilisi: Raf fiyatları salı günü itibarıyla yükselecek. Pazartesi organize olup herkesin salı gününe geçmesi gerekiyor

Üretici firma yetkilisi: Pazartesi 39.95 TL raf fiyatına geçiyoruz. Pazartesi sabah e-posta göndereceğiz size

Market yetkisili: Tamam, salı günü itibarıyla geçmiş oluruz. (Market yetkilisi ile yağ üreticisi firma yetkilisi arasında geçen yazışma)

Son tarih belli oldu! Ehliyeti olanlar dikkat: Yaptırmazsanız 15 TL... Haberi Görüntüle

SKANDAL YAZIŞMALARDAN ÇARPICI İFADELER

A kişisi: Üreticinin satış fiyatları için piyasayı organize edebilmesi halinde onun da fiyat geçişi formunu gün içinde paylaşacağım. Üretici markalı atıştırmalık ürünleri ve Rakip 1'de listeli olmayan 4 atıştırmalık ürünü için

B ikişisi: Ama bu yazıları böyle yazmayacaktık, değil mi?

Vatandaşlar ihbar etti! Osmaniye'de şüpheli paket alarmı Haberi Görüntüle

FİYATLARDA EŞ ZAMANLI ARTIŞ TALİMATI

Market yetkilisi: Sıvı ve tablet bulaşık deterjanı ürünlerinde Rakip 1'in satış fiyat artışı olmuştur. Diğer ürünlerde onayınıza istinaden Rakip 2 ve Rakip 3 ile eş zamanlı olarak yarın fiyat artışı olacaktır. Onay doğrultusunda sisteme girilecektir. (Bir marketin kendi yetkilileri arasında geçen yazışma…)

Market yetkilisi: Yerel rakip fiyatına müdahale eder misiniz ? Yoksa 2 TL fark mı dönelim? (Market yetkilisinden yağ üreticisi firma yetkilisine gönderilen e-posta)

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading