Yandex Metrica
SON DAKİKA
Yedili Masa medyası okuyucularıyla dalga geçti: Bekçiden bahsetmesek de olur!

Yedili Masa medyası okuyucularıyla dalga geçti: Bekçiden bahsetmesek de olur!

İnşaat bekçisinin hırsızları korkutmak için ateşlediği kurşunlar İYİ Parti'de olduğu kadar Yedili Masa medyasında da heyecan yarattı. Öyle ki Cumhuriyet, Karar, Yeniçağ ve Sözcü haberlerini 'bekçi' detayı olmadan verdi.

Genel

02.03.2024, 11:42

Aralık ayında mahkemenin Ekrem İmamoğlu aleyhinde verdiği kararın ardından Saraçhane'de toplanıp bunu kampanyaya dönüştüren ekip bu kez aynı gösteriyi İYİ Parti binası önünde yaptı. 

Parti binasının kurşunlandığı söyleyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, olaydan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sorumlu tuttu, tüm kesimlerden oy istemeyi de ihmal etmedi. 

'Demokrasiye kurşun' yaygarasının koparıldığı saatlerde İstanbul polisi yoğun bir tahkikat yürütüyor ve kurşunu kimin ateşlediğini bulmaya çalışıyordu. 

Nitekim fail saatler içinde bulundu. İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na isabet eden mermiyi yakınlardaki bir inşaatta bekçilik yapan M.E. ateşlemişti. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarına göre, inşaata bir süredir dadanan hırsızları korkutmak için bekçi silahına davranmış ve onları korkutmak için akşam saatlerinde bir şarjör mermi ateşlemişti. Kurşunlardan bazısı İYİ Parti binasına, bazıları da yandaki başka bir binaya isabet etti. 

İYİ Parti binasındaki güvenlik görevlilerinin de olay anında fark edemediği 'saldırı'dan herkesin sabahleyin haberi oldu.

İstanbul Emniyeti'nin gün içerisinde faili yakalamasına ve soruşturmaya ilişkin tüm detayların netleşmesine rağmen Yedili Masa medyası, oluşturdukları haber kurgusuna 'bekçi' detayı olmadan devam etmeyi seçti. 

Cumhuriyet, Sözcü, Karar ve Yeniçağ gazeteleri birbirinden ilginç manşet haberlerinde gerçekleri okuyucularından gizledi. İYİ Parti'nin sanki kasten kurşunlandığını, bunun da demokrasiye saldırı olduğunu ileri süren gazeteler 'bekçi' detayını ya hiç vermedi ya da mercekle bile bulunamaz hale getirdi. 

31 Mart 2023 tarihi 14 Aralık 2022'de yaşanan sahnelere benzerliğiyle Türk siyasi tarihinde yerini almış oldu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading