Yandex Metrica
SON DAKİKA
Yaz tatili uzadı! Bu habere öğrenciler çok sevinecek: Yaz tatili kaç gün oldu?

Yaz tatili uzadı! Bu habere öğrenciler çok sevinecek: Yaz tatili kaç gün oldu?

Okullarda Haziran ayı yıl sonu tatilinin yaklaşmasıyla birlikte herkesin merak ettiği soru yaz tatili kaç gün olacak? İşte detaylar...

Genel

24.02.2024, 20:29

Türkiye ve dünyada eğitim sistemine yeni reformlar geliyor... Bu reformların temel çıkış noktası ise tabi ki pandemi oldu. Pandemi ile birlikte hayatımıza giren uzaktan eğitim, durumu tamamen farklı bir noktaya getirdi.

Eğitime kar engeli! Hakkari Valiliği duyurdu: Eğitime 1 gün ara... Haberi Görüntüle

HİBRİT EĞİTİM

Şimdi ise tamamen değişik bir eğitim türü ile karşı karşıyayız. Hibrit eğitim. Bu eğitim türü özellikle Avrupa’da hızlı bir şekilde yaygınlaşmaya başladı.

18 Mart (bugün) İstanbul'da otobüsler ücretsiz mi, indirimli mi? İETT... Haberi Görüntüle

4.5 AY YAZ TATİLİ 

Hibrit eğitimde okulların yaz tatili süresi yaklaşık olarak 4.5 ay sürüyor. Buradaki 1.5 aylık kısım ise uzaktan eğitime ayrılıyor. Okullar kapandıktan sonra 3 hafta, okullar açılmadan önce de 3 hafta uzaktan eğitim ile öğrencilerin rahatlaması sağlanıyor. Yani bir nevi, tatile hazırlık ve okula hazırlık süreci diyebiliriz. Bu noktada eğitimcilerin temel amacı, öğrencilerin direkt olarak derslerden kopmasını engellemek.

İstanbullular için 15 Mart uyarısı! Tedbirini almayan resmen yanacak: Avcılar,... Haberi Görüntüle

KONULAR TEKRAR EDİLECEK

Uzaktan eğitim ile kademeli bir geçiş yapılıyor ve bu süreçte öğrencilerin yaz tatillerinde kendilerini nasıl geliştirebilecekleri anlatılıyor. Okullar açılmadan önce de 3 haftalık süreçte geçmiş yılların konuları tekrar edilerek, öğrencilerin okula ısınması ve konu devamlılığının sağlanması ön plana alınıyor. Bu sistem Avrupa’da pek çok ülkede uygulamaya konulmuş durumda. Şimdiden 6 ülke bu yaz uygulamayı yürürlüğe koyacak. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading