Yandex Metrica

Yargıtay'dan emsal karar! Whatsapp konuşmaları delil sayıldı

Yargıtay'dan emsal karar! Whatsapp konuşmaları delil sayıldı

İzmir'de Kovid-19 önlemleri kapsamnda kapanan bir otele Whatsapp üzerinden geri çağrılan otel personelleri, yazışmaların geçerliliğinin olmadığı gerekçesiyle işe gitmeyince işten çıkartıldı. İşçiler olayı yargıya taşıdı.

Genel

23.01.2024, 18:28

İzmir'de Kovid-19 önlemleri kapsamında kapanmaya giden oteller, sağlık çalışanları için tekrar açılmıştı. Tekrar açılan bu otellerden biri izne çıkardıkları personellerini Whatsapp üzerinden çalışmaları için geri çağırdı. 

Bazı otel personellerinin yapılan tüm uyarılara rağmen, çağrılara kulak asmayarak işe gelmemesi sonucu otel yönetimi, bu personellerin iş akdine son verdi. 

İşten çıkarılan personeller olayı yargıya taşıdı. Dava duruşması İzmir 5. İş Mahkemesi'nde görüldü. 

Son dakika: Malatya’da yolcu otobüsü şarampole devrildi! Çok sayıda yaralı var Son dakika: Malatya’da yolcu otobüsü şarampole devrildi! Çok sayıda yaralı... Haberi Görüntüle

WHATSAPP MESAJI DELİL SAYILDI

Taraf avukatlarının iddialarının ardından mahkeme heyeti, Yargıtay'ın 'Yasada; Uyuşmazlık konusu vakıaları ispata elverişli yazılı veya basılı metin, senet, çizim, plan, kroki, fotoğraf, film, görüntü veya ses kaydı gibi veriler ile elektronik ortamdaki veriler ve bunlara benzer bilgi taşıyıcıları bu Kanuna göre belgedir' ifadelerine yer verdi. 

Mahkemenin aldığı kararın önemine vurgu yapan otelin taraf avukatı Ali Onar, WhatsApp yazışmalarının artık Türk hukukunda yazılı delil niteliğinde kabul edilmesinin tartışmasız olduğuna dikkat çekti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading