Yandex Metrica

Yargıtay'dan boşanan çiftler için emsal karar

Yargıtay'dan boşanan çiftler için emsal karar

Yargıtay 2. Hukuk dairesi, emsal bir karara imza atarak boşanan bir çiftin çocuğuna annesinin soyadının verilmesi kararını onadı.

Genel

23.01.2024, 18:15

İzmir'de yaşayan tek çocuk sahibi olan bir çiftin 2011 yılında boşanmasıyla velayet anneye verildi. Anne de kendi soyismini çocuğuna vermek isteyerek eski eşine ve İzmir İl Nüfus Müdürlüğüne dava açtı. 

Anne dava başvurusunda çocuğunun kendi soyadı ile farklı olmasının günlük hayatta sıkıntılar yaşattığı, bu durumunda çocuk üzerinde olumsuz etkiler oluşturduğunu ifade etti. 

İzmir 6. Aile Mahkemesi "çocuğun soyadının, evlilik birliğinin sona ermesiyle kendisine velayet hakkı tevdi edilen annenin soyadı ile değiştirilmesini engelleyen yasal bir düzenlemenin bulunmadığı ve söz konusu değişikliğin çocuğun üstün yararına aykırı olmadığı" gerekçesiyle davanın kabulüne karar verdi.

Suluca köyü nerede? Tarkan'ın Trendyol reklamındaki köyler (Kürkçüler, Yürekli, Dağcı) hangi ilde? Suluca köyü nerede? Tarkan'ın Trendyol reklamındaki köyler (Kürkçüler, Yürekli, Dağcı)... Haberi Görüntüle

BABA KARARA İTİRAZ ETTİ

Baba karara itiraz etti ve istinaf mahkemesine gitti. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 2. Hukuk Dairesi, kararın bozulmasına hükmetti. Karar üzerine anne Yargıtay'a gitti. 

Yargıtay alınan kararın bozulmasına hükmederek, çocuğun annesini soyadını almasının kendi isteği olduğunu, okulda ve resmi kurumlarda zorluklar yaşadığını ileri sürdüğünü, talebin çocuğun üstün yararına aykırı olmadığını ifade edip annesinin soyadının almasını onayladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading