Yandex Metrica

Yanmış piyano ve gitar fotoğrafları yürek burktu: Ören'de harap durumdaki mekan, müzik şirketlerinden yardım bekliyor

Yanmış piyano ve gitar fotoğrafları yürek burktu: Ören'de harap durumdaki mekan, müzik şirketlerinden yardım bekliyor

Kuzey Ege'de Balıkesir'in Burhaniye ilçesine bağlı Ören beldesindeki bir mekanda çıkan yangın, müzisyenlerin ekmek teknesini harap etti. Mekanın yeniden ayağa kaldırılması için Twitter'da kampanya başlatıldı.

Genel

23.01.2024, 19:40

Burhaniye'nin turistik beldesi Ören'de bulunan bir barda çıkan yangın, mekanı kullanılamaz hale getirdi. Kuzey Ege kıyısındaki ilçeden yansıyan fotoğraflar yanmış durumdaki müzik aletlerinin ne halde olduğunu net bir şekilde ortaya koydu. 

Canlı müzik yapılan kafede çalışan müzisyenler yangın sonrası hem mekansız hem de enstrümansız kaldı. alevlerin kullanılamaz hale getirdiği yerden çektiği fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaşan Ece Yazgan adlı vatandaş, müzik şirketlerinden yardım istedi. 

Davul seti, dijital piyano, elektronik gitar ve bunlara bağlı müzik sistemlerinin içler acısı durumunu fotoğraflar eşliğinde paylaşan Yazgan, "Burhaniye Ören'de bir barda çıkan yangında mekan tamamen kullanılamaz hale geldi ama daha vahimi emekçi müzisyenlerin tek sermayesi olan müzik aletleri yandı. Müzisyen dostlarımıza desteğinizi bekliyoruz" mesajını yazdı. 

Bu paylaşım, müzik şirketi sahibi tanıdığı olanları harekete geçirirken, 'Ahbap' adlı sivil toplum kuruluşunu yöneten sanatçı Haluk Levent de duruma el koydu. Twitter'daki hesabından herkesi Ören'de tamamen yanmış mekanı ayağa kaldırmaya çağıran Levent, "Haydi müzik aletleri satan firmalar! Yardımlaşma günü bugündür. Müzisyen dostlarımıza yeni müzik aletleri alır mıyız? Bir girişiminiz olursa bu twitin altına yazın lütfen. Size ulaşırız" diye yazdı. 

Ören'deki mekanın yapılacak yardımlarla kısa sürede ayağa kaldırılması bekleniyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading