Yandex Metrica
SON DAKİKA
Yangında zarar gören Manavgatlılar umutlu, devlete dua ediyor

Yangında zarar gören Manavgatlılar umutlu, devlete dua ediyor

Antalya'nın yangına maruz kalan ilçelerinden Manavgat'ta çıkan orman yangınında evleri ve malları zarar gören vatandaşlar, morallerinden bir şey kaybetmeden yaşamlarına devam ediyor.

Genel

23.01.2024, 17:47

10. gününde söndürülen Manavgat yangınının soğutma çalışmaları devam ederken, devletin ilgili kurumları da yaraların sarılması için olağanca gücüyle çalışmalarını sürdürüyor. Yangından oldukça fazla etkilenen Manavgat'ın Iğrışlar ve Tilkiler mahallesinde yaşayanlar, hasar tespitinin ardından yıkım çalışması sırasında evlerini izlerken duygulandı.

THY'den 5 ülkeye gidecek olanlara uyarı: Girişinize izin verilmeyebilir! Haberi Görüntüle

"TEK GÜVENCEMİZ DEVLETİMİZ"

Evinin yıkım çalışması başlayan 7 çocuk annesi 67 yaşındaki Hatice Doğan, bir taraftan uzun yıllar boyunca biriktirdikleriyle yaptıkları evinin yanması sebebiyle yaşadığı üzüntüyü anlatırken, diğer taraftan devlete dua etti. 67 yaşındaki Doğan, yaralarının çok büyük olduğunu aktarırken "Tek güvencemiz devletimiz. Yiyecek, içecek ve eşya yardımları sürekli geliyor. Devletimizden, milletimizden Allah razı olsun. Bugünlerimize de şükür. Dakikalar içinde el emeği göz nuru dokuduğum kilimlerim, yorganlarım ve çocuklarımın fotoğrafları yandı. Siz gazeteciler bu zor günlerde bizlerin acısını ve dertlerini paylaştınız. Bizim sesimiz oldunuz. Allah sizden razı olsun." dedi.

Son tarih belli oldu! Ehliyeti olanlar dikkat: Yaptırmazsanız 15 TL... Haberi Görüntüle

"BİR İĞNE DAHİ KURTARAMADIK AMA UMUTLUYUZ"

Yangının çıktığı gece yakınlarının güvenli bir yere götürülen Hasan Özden ise 22 sene önce evinin bir kısmının yandığını, bu yangında ise komşuları yardım etmesine rağmen evini kurtaramadığını dile getirdi. Özden, "Emek emek yaptığımız evimizden bir iğne dahi kurtaramadık. İkinci defa evimiz yandı. Her şeyimiz kül oldu. Kaderimiz böyleymiş. Takdir devletimizin, milletimizin. Bizim yapacağımız bir şey yok. Ama umutluyuz. İnşallah, devletimiz yeni evimizi yapıp, bize teslim edecek." diye konuştu.

Fransızların top mermisi depremde kayboldu: Direniş günlerinin simgesiydi Haberi Görüntüle

"ALLAH DEVLETİMİZE ZEVAL VERMESİN"

70 yaşındaki Hasan Demir ise senelerini geçirdiği eviyle ağaçlarının gözlerinin önünde yanmasını çaresizlik içinde izlediğini ifade etti. Demir, dağdan gelen yangınla yalnızca beş dakika içinde her şeyini kaybettiğini şu sözlerle dile getirdi: "Rüzgarında etkisiyle geniş alana yayılan yangında, 20 hayvanım telef oldu. Üç ay önce aldığımız çamaşır makinamız yandı. Canımızı zor kurtardık. Yangından tek kurtardığım üzerimdeki kıyafetlerim. Bizlere yangının ilk gününden bu yana her türlü yardım yapıldı. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin." dedi.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading