Yandex Metrica

Yangın söndürme uçakları neden kırmızı boya püskürtüyor, bir zararı var mı?

Yangın söndürme uçakları neden kırmızı boya püskürtüyor, bir zararı var mı?

Marmaris yangını sonrasında vatandaşlar internette 'Yangın söndürme uçakları neden kırmızı boya püskürtüyor?' diye araştırma yapılmaya başladı. Yangınlarda kırmızı boyanın neden kullanıldığı, etkisinin ne olduğu merak ediliyor. Peki yangın söndürme uçakları neden kırmızı boya püskürtüyor, bir zararı var mı?

Genel

29.01.2024, 08:59

Orman yangınlarında havadan müdahale edildiğinde bazı helikopter ve uçaklar su, bazıları ise kırmızı bir boya püskürtüyor. Kırmızı boyanın ne anlama geldiği vatandaşlar tarafından merak edilmeye başladı. Orman yangınlarında kullanılan kırmızı boyanın etkisi araştırılıyor. Peki yangın söndürme uçakları neden kırmızı boya püskürtüyor, bir zararı var mı?

Meteorolojiden 17 il için sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek! Meteorolojiden 17 il için sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek! Haberi Görüntüle

YANGIN SÖNDÜRME UÇAKLARI NEDEN KIRMIZI BOYA PÜSKÜRTÜYOR?

Orman yangınlarında kullanılan kırmızı renkli sıvı, su yere ulaşmadan önce buharlaşmasını ve suyun istenilen yerden uzaklara yönlenmesini engelleyen yoğun kimyasal bir toz karışımıdır.

Bu kırmızı renkli sıvı ilk kez 1963 tarihinde ticarileşti. İlk kullanıldığı zaman yangın söndürmekten çok, yavaşlatıcı ve geciktirici özelliği ile itfaiyecilere zaman kazandırıp, yol gösteriyordu.

Eman Muzaffer kimdir? Müge Anlı'ya katılan İman'ın hikayesi nedir? Eman Muzaffer kimdir? Müge Anlı'ya katılan İman'ın hikayesi nedir? Haberi Görüntüle

YANGINLARDA KULLANILAN KIRMIZI BOYANIN BİR ZARARI VAR MI?

Yangınlarda kullanılan kırmızı boyanın hiçbir canlıyı zehirleyici özelliği yoktur. Bu kırmızı renkli kimyasal karışım, bitki örtüsü ile temasa geçtiğinde alev almasını engelleyor ya da geciktiriyor. Bu kırmızı boyanın etkisi bölgede yoğun bir yağış olana kadar devam ediyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading