Yandex Metrica

Vize nedir, türleri nelerdir? Vize başvurusu nasıl yapılır?

Vize nedir, türleri nelerdir? Vize başvurusu nasıl yapılır?

Vize nedir, türleri nelerdir araması internette yapılmaya başladı. Yaz ayları yaklaşırken yurt dışı gezisi yapmayı düşünenler vize ile gidilen ülkelere için vize başvurusu nasıl yapılır diye merak ediyor. Peki vize nedir, türleri nelerdir? Vize başvurusu nasıl yapılır?

Genel

23.01.2024, 19:18

Vize başvurusu nasıl yapılır diye merak ediliyor. Yurt dışına gitmek isteyenler, yaz tatilinde gezmeyi düşünenler internette vize araması yapıyor. Yurt dışına seyahat etme planı bulunanlar, gitmek istedikleri ülke için vize başvurusu yapmaları gerekiyor. Peki vize nedir, türleri nelerdir? Vize başvurusu nasıl yapılır?

Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Haberi Görüntüle

VİZE NEDİR?

Vize, yurt dışına gitmek isteyenlerin, gitmeyi düşündükleri ülkenin talep ettiği kurumlardan alınması gereken izin belgesine denir.

Son dakika: Malatya’da yolcu otobüsü şarampole devrildi! Çok sayıda yaralı var Son dakika: Malatya’da yolcu otobüsü şarampole devrildi! Çok sayıda yaralı... Haberi Görüntüle

VİZE TÜRLERİ NE?

Vize türleri seyahat amacına göre değişiklik gösterir. Buna örnek olarak eğlence ve iş amaçlı geziler veya sporculara verilen seyahat belgesi olabilir. Vize türleri, belirli kodlar ile sınıflandırılmıştır. Burada ülkelerin prosedürleri ve iş birlikleri bulunur. Avrupa Birliği üyesi ülkeler, toplu dolaşım hakkı oluşturan Schengen’e tabidir. Schengen vizesi ülkelerin taleplerine göre farklılık gösterir.

Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne sıklıkla temizlemeliyiz? Havlular kaç günde bir yıkanmalı? Çöp kutuları yıkanır mı? Zeminleri her gün silmek mi gerekiyor? Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne... Haberi Görüntüle

VİZE BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Vize başvurusu yapmak için gitmeyi düşündüğünüz ülkeye bağlı konsolosluklar veya aracı kurumlara başvurmak gerekmektedir. Kurumlar ve çoğu konsolosluk, online başvuru hizmeti vermektedir. Bu kurumlara gitmeden önce gerekli belgeleri eksiksiz olacak şekilde ayarlamalıdınız. Vize almak için kurumlara gittiğinizde dilekçe doldurulur. Burada görevliler vize almak isteyenlere gerekli bilgiyi vermektedir. Bunun dışında vize işlemleri için vakit harcamak isteyenler, özel aracı kurumlara da başvurabilir. Bu tür aracı kurumlar belli ücret karşılığında tüm vize işlemlerini halletmektedir.

Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Haberi Görüntüle

VİZE ALMAK İÇİN GEREKLİ BELGELER NE?

Vize almak için istenen belgeler ülkeden ülkeye farklılık gösterse de aşağıda yazılan belgeler her ülke için ortaktır:

Pasaport
Biyometrik fotoğraf
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
Banka hesap dökümü
İkametgah belgesi
Mesleki durum belgesi
Evli olanlar için evlilik cüzdanı 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading