Yandex Metrica

Vefat eden işçinin yakınlarına tazminat! Çalışması süresine göre Tazminat talep edilebilir

Vefat eden işçinin yakınlarına tazminat! Çalışması süresine göre Tazminat talep edilebilir

Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem sonrası hayatını kaybeden işçilerin yakınları tazminat talep edebilir. Ölüm aylığı için SGK’ya başvurmaları gerekiyor. Peki, Kıdem tazminatı, ölüm tazminatı, cenaze parası ve malullük aylığını kimler alabilir? Nereye, nasıl başvurabilirsiniz?

Genel

23.01.2024, 20:28

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,7 şiddetindeki depremde binlerce kişi hayatını kaybetmişti. Hayatını kaybeden işçilerin yakınları kıdem tazminatı alabilecek.

Milyonlarca araç sahibi için son dakika uyarısı: Uymayana 35.119 TL para ve trafikten men cezası! Milyonlarca araç sahibi için son dakika uyarısı: Uymayana 35.119 TL... Haberi Görüntüle

BAŞVURULAR NEREYE YAPILIYOR?

Depremde hayatını kaybeden kişilere ölüm aylığı bağlanabilmesi için SGK süreci hızlandıran adımları attı. Deprem bölgesindeki bazı SGK binalarının da hasar alması nedeniyle kişilerin sigortalılık süresine ilişkin kayıtların bölgeden alınmasında gecikmeler yaşanmasının engellenmesi adına SGK diğer illerden de ölüm aylığı başvurularının değerlendirilip aylık bağlanabilmesine yönelik adımı attı. Ayrıca Kahramanmaraş ve Adıyaman sosyal güvenlik müdürlüklerine (SGM) ait işlemlerin Kayseri, Hatay SGM'ye ait işlemlerin ise Mersin SGM tarafından yapılması kararlaştırıldı. Depremzedeler hangi ilde olursa olsunlar bulundukları ilden başvuru yaptıklarında SGK süreci tamamlayacak. Bu sayede ölüm aylığı başvurularının daha hızlı bir şekilde sonuçlandırılıp aylık bağlanması sağlanacak.

Depremzedeler ölüm aylığı başvurularını e-Devlet üzerinden de yapabiliyor. Şubat ayı içerisinde başvuru yapılırsa 1 Mart tarihinden itibaren hesaplanacak ölüm aylıklarını almaya başlayabilir

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading