Yandex Metrica

Vatandaşın işi kolaylaşacak! Kimlik kartlarında yeni dönem

Vatandaşın işi kolaylaşacak! Kimlik kartlarında yeni dönem

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, vatandaşlara kolaylık sağlayacak yeni düzenlemeyi duyurdu. Sayan, "Kimlik kartları güvenli elektronik imza atabilmek için de kullanılabilecek" dedi.

Genel

23.01.2024, 18:08

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Nitelikli Elektronik Sertifika (NES) başvuru sahiplerinin kimliklerinin TC Kimlik Kartı vasıtasıyla uzaktan doğrulanarak TC Kimlik Kartlarına uzaktan NES yüklenebileceğini, böylece kimlik kartlarının güvenli elektronik imza atabilmek için de kullanılabileceğini bildirdi.

Sayan, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, Elektronik İmza Kanunu'nun Uygulanması Yönetmeliği'nde yapılan değişikliğin bugün Resmi Gazete'de yayımlandığını anımsattı.

Çalışma arkadaşını döve döve öldürdü: Sebebi ise şaşkınlık yarattı! Çalışma arkadaşını döve döve öldürdü: Sebebi ise şaşkınlık yarattı! Haberi Görüntüle

'UZAKTAN NES YÜKLENEBİLECEK'

NES başvuru sahiplerinin kimliklerinin TC Kimlik Kartı vasıtasıyla uzaktan doğrulanarak TC Kimlik Kartlarına uzaktan NES yüklenebileceğini belirten Sayan, "Elektronik İmza Kanununun Uygulanması Yönetmeliğindeki yapılan değişiklik, bugün Resmi Gazete’de yayımlandı. Nitelikli Elektronik Sertifika(NES) başvuru sahiplerinin kimlikleri, TC Kimlik Kartı vasıtasıyla uzaktan doğrulanarak, TC Kimlik Kartlarına uzaktan NES yüklenebilecek. Böylece düzenleme ile Kimlik Kartları güvenli elektronik imza atabilmek için de kullanılabilecek. Değişiklik, memleketimize ve sektörümüze hayırlı olsun. Vatandaşlarımız düzenlemeye ilişkin detaylara https://resmigazete.gov.tr/eskiler/2021/10/20211015-3.htm adresinden ulaşabilirler.'' ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading