Yandex Metrica
SON DAKİKA
Van'da meydana gelen sel baskını evleri yıktı

Van'da meydana gelen sel baskını evleri yıktı

Van'ın Başkale ilçesinde sağanak yağmur sonrası oluşan sel neticesinde 6 ev yıkıldı, 30 evde de hasar oluştu.

Genel

23.01.2024, 17:44

Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel ilçeye 60 kilometre uzaklıktaki Esenyamaç Mahallesi'ne gitti.

Rüyada saat görmek ne demek? Rüyada saat takmak ne anlama... Haberi Görüntüle

VALİ VATANDAŞLARLA BİR ARAYA GELDİ

Sel nedeniyle hasarın görüldüğü bölgede incelemelerde bulunan Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, oradaki vatandaşlarla görüşüp, çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

İki gündür ilçenin farklı yerlerini etkisi altına alan selin hasar meydana getirdiğini söyleyen Bilmez, bölgede incelemelerde bulunduklarını ve ilk andan beri vatandaşların yanında olduklarını belirtti. Bilmez, "Meteoroloji, birkaç gün daha bölgede yağışın etkili olacağını bildirdi. Biz de mahallelilerimizi uyardık. Bugün öğlen saatlerinde Esenyamaç Mahallemizde ciddi bir selin meydana geldiğini öğrendik. Evlere zarar verdiğini öğrenir öğrenmez, birçok kurumumuzdan araçlar bölgeye sevk edildi. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile AFAD ekipleri inceleme yaptı. Bazı evlerin kullanılmayacak halde bazılarının da hasarlı olduğunu tespit etti. Yarın ekipler detaylı bir hasar tespiti yapacak." dedi.

İstanbullular için 15 Mart uyarısı! Tedbirini almayan resmen yanacak: Avcılar,... Haberi Görüntüle

YAĞIŞLAR SÜRECEK

Başkale'de meydana gelen selin yaralarını en kısa zamanda saracaklarına dikkat çeken Bilmez, "Evi zarar görenler için barınma yeri ayarlandı. Bakanlıklarımız da ne gerekiyorsa yapılacağını söyledi. Biz de bütün ekiplerimizle buradayız. Bir vatandaşımız sele kapılmış. İlk müdahaleyi muhtarımız yapmış. Hastanede şu anda ve sağlık durumu iyi. Yağışlar sürecek, dikkat etmemiz gerekiyor. Özellikle hayvanlarımızı dere yataklarında otlatmayalım." ifadelerini kullandı.

Bilmez'le beraber bölgeye gelen AK Parti Van Milletvekili Gülaçar selin hemen ardından tüm ekiplerin bölgeye gelerek, gerekli çalışmalara başladığını kaydetti. Haberi alır almaz bölgeye geldiklerini söyleyen Gülaçar, "2 saatten fazladır yoldayız. Yeni ulaşabildik. Şimdi manzarayı gördük. Biraz ağır bir manzara. Hasar gören ve yıkılan evlerimiz var." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading