Yandex Metrica
SON DAKİKA
Üniversite öğrencileri dikkat! Burs ücretleri ikiye katlandı! O rakamları görenler gözlerine inanamadı

Üniversite öğrencileri dikkat! Burs ücretleri ikiye katlandı! O rakamları görenler gözlerine inanamadı

YÖK burs ücretlerinde düzenlemeye gidererek Üniversite öğrencilerine büyük müjdesini duyurdu. Üniversite öğrencileri enflasyondan korumak ve yüklerini azaltmak için rakamlarda büyük değişiklikler yaşandı. En düşük burs 1875 TL oldu.

Genel

23.01.2024, 20:50

Devlet enflasyon altında yıpranmak istemeyen gençleri için burs ücretlerini adeta ikiye katladı. Bu kapsam YÖK burs ücretlerinde büyük değişilikler yaparak öğrencileri adeta sevince boğdu. Ekonomide ki yüksek enflasyona karşı adeta gençlerin üzerinde yük hafifletildi.

Rüyada saat görmek ne demek? Rüyada saat takmak ne anlama... Haberi Görüntüle

YÖK ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİ SEVİNDİRDİ

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan açıklamaya göre, lisans ve lisansüstü öğrencilere verilen burs miktarlarında önemli artışlar yapıldı.

100/2000 Doktora Bursu'nda, çalışan öğrenciler için burs miktarı 910 TL'den 2500 TL'ye, çalışmayan öğrenciler için ise 3825 TL'den 7500 TL'ye yükseltildi. Ayrıca Lisans Destek Bursu da 1000 TL'den 1875 TL'ye çıkarıldı.

Bu gelişme, Türkiye'deki üniversite öğrencilerinin eğitim hayatına katkı sağlamak ve öğrencilerin maddi yüklerini hafifletmek amacıyla yapılmış bir düzenlemedir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading