Yandex Metrica
SON DAKİKA
Ulaştırma Bakanlığı'ndan taksi açıklaması: Önce yeni bir işletim modeli gerekli

Ulaştırma Bakanlığı'ndan taksi açıklaması: Önce yeni bir işletim modeli gerekli

İstanbul'da taksi tartışması sürüyor. İBB'nin taksi sayısının artırılması talebine yönelik Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Bakanlığın 1. Bölge Müdürü ve UKOME Üyesi Serdar Yücel, yeni bir işletim modeli olmadan taksilerin sayısının artırılmasının trafiği olumsuz etkileyeceğini vurguladı. Tüm taksilerde dijital uygulamaların kullanılmasını sağlayacak tedbirlerin alınması gerektiğini belirtti.

Genel

23.01.2024, 18:13

İstanbul'da tsksi sayısı artırılmalı mı? İBB yönetiminin ısrarlı talebi UKOME tarafından reddediliyor. Gerekçeyi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 1. Bölge Müdürü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi Üyesi Serdar Yücel anlattı. Yücel yeni işletim modeli ortaya konulmadan taksi sayısının artırılmasının trafiği olumsuz etkileyeceğini söyledi.

Yazılı bir açıklama yapan Yücel, megakentte taksi taşımacılığında nicelik değil, nitelik problemi olduğunun altını çizdi. 

"28 Ekim'de gerçekleştirilen UKOME toplantısında İBB tarafından yapılan sunumda yer alan Beyaz Masa'ya gelen şikayet bilgilerinden de anlaşılacağı üzere İstanbul'da taksi taşımacılığına yönelik esas problemin yaklaşık yüzde 95 oranında şoför ve şoför davranışlarından kaynaklı olduğu görülüyor. Bahse konu şikayet verilerinde araç gelmemesi oranı yüzde 3,06 olarak ifade edilmiştir. Bu verilerden de anlaşılacağı üzere taksi taşımacılığında nicelik değil, nitelik problemi bulunmaktadır. UKOME, yasa gereği kurulmuş teknik bir kurul olup üyeleri de konusunda uzman yetkili bürokratlardan oluşur. Siyasi yönü yoktur, gündemdeki konuları teknik olarak inceler."

THY'den 5 ülkeye gidecek olanlara uyarı: Girişinize izin verilmeyebilir! Haberi Görüntüle

'DAHA DA KAOTİK HALE GETİRİR'

Serdar Yücel, müşteri memnuniyetini artırmak için öncelikle izmet kalitesini artırıcı tedbirlerin alınması gerektiğinin altını çizdi. Yücel, "Taksilerde hizmet kalitesinin artırılmasına yönelik olarak eğitim, kontrol, denetim, yönetimde yetki ve sorumluluk yine İBB'dedir. Dijital uygulamalar vasıtasıyla müşteri memnuniyeti ölçülebilir. Belirli bir memnuniyet oranını sağlayamayan şoförlerin toplu ulaşım şoför kartları iptal edilmek suretiyle söz konusu ticari taksi sürücüleri sistemin dışında bırakılarak hizmet kalitesi artırılabilir. Bu bağlamda ticari taksi müşterileri dijital uygulamalarda yer alan memnuniyet oranlarına bakarak istediği niteliğe sahip taksiyi seçme imkanına kavuşabileceklerdir." şeklinde açıklamada bulundu. 

Taksilerde dijital uygulama kullanılmasının önemine işaret eden Yücel, bu araçların tamamında dijital uygulamaların kullanılmasını sağlayacak tedbirler alınması gerektiğini kaydetti.

Son tarih belli oldu! Ehliyeti olanlar dikkat: Yaptırmazsanız 15 TL... Haberi Görüntüle

BAKANLIK 2022 VE 2023'TE  RAYLI SİSTEMLER SUNACAK

Serdar Yücel, trafik yoğunluğuna çare olacak konforlu, güvenli ve hızlı toplu taşımaya olanak sağlayan raylı sistem hatlarının kısa sürede hayata geçirilmesi gerektiğini de söyledi, yeni projelerin müjdesini verdi. 

 "Bu bağlamda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı, Halkalı-İstanbul Havalimanı, Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı, Bakırköy (İDO)-Kirazlı, Başakşehir-Kayaşehir metro hatları, Altunizade-Çamlıca Raylı Sistem Hattı, Kazlıçeşme-Sirkeci Kentsel Ulaşım ve Reakreasyon Odaklı Dönüşüm Projeleri'nden oluşan toplam 103,3 kilometre uzunluğundaki raylı sistem hatlarını 2022 ve 2023'te İstanbul'da yaşayan vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş olacağız."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading