Yandex Metrica

Ukrayna'dan Türkiye'ye uçak ve ekip desteği

Ukrayna'dan Türkiye'ye uçak ve ekip desteği

Ukrayna, Türkiye'de meydana gelen orman yangınlarına karşı verilen mücadeleye destek olmak için Türkiye’ye 2 itfaiye uçağı ve özel ekip gönderdi.

Genel

23.01.2024, 17:43

Ukrayna, Türkiye'nin orman yangınlarıyla mücadelesine destek olmak için Türkiye’ye 2 AN-32 P tipi uçak ile özel destek ekibi gönderdi. Ukrayna Devlet Acil Servisi, servise ait 2 itfaiye uçağının bugün Türkiye’ye gittiği açıkladı.

Eman Muzaffer kimdir? Müge Anlı'ya katılan İman'ın hikayesi nedir? Eman Muzaffer kimdir? Müge Anlı'ya katılan İman'ın hikayesi nedir? Haberi Görüntüle

DENEYİMLİ EKİP

Ukrayna Devlet Acil Servisi tarafından yapılan açıklamada, "Ukrayna Devlet Acil Servisi ile Türkiye İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) arasında Şubat 2020’de afet alanında varılan iş birliğine ilişkin Mutabakat Zaptı kapsamında Türk itfaiyecilerine yardım etmek amacıyla Ukrayna, 2 AN-32 P tipi itfaiye uçağı ile birlikte destek grubu gönderdi." denilirken, gönderilen destek ekibinin dağlık alanlarda tecrübeli ve Karadağ, İsrail, Gürcistan’daki büyük çaplı yangınlarda görev almış deneyimli ekip olduğuna dikkat çekildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading