Yandex Metrica
SON DAKİKA
Türkiye tarımda liderliğe yürüyor! ABD ve Çin'i geçtik

Türkiye tarımda liderliğe yürüyor! ABD ve Çin'i geçtik

Türkiye'nin tarımda kendi kendine yetme oranı yüzde 136'ya çıkarak yeni bir rekora imza attı. Bu oran Çin'de yüzde 46, Almanya'da yüzde 78 ve ABD'de yüzde 88 olarak tespit edildi. Diğer yandan Türkiye Avrupa'da tarımsal hasılada birinciliği göğüslüyor.

Genel

23.01.2024, 19:05

AK Parti Haftalık Gündem Analizi Raporu'nda son 20 yılda Türkiye'nin tarım alanında ilerlemesi ve tüm dünyanın etkilendiği gıda krizine karşı Türkiye'nin aldığı önlemlere değinildi. 

18 Mart (bugün) İstanbul'da otobüsler ücretsiz mi, indirimli mi? İETT... Haberi Görüntüle

KENDİ KENDİNE YETME ORANI YÜZDE 136 

Tarımsal hasılada Avrupa'da lider olan Türkiye'nin tarımda kendine yetme oranı yüzde 136 olarak ölçülürken, Çin'de yüzde 46, Almanya'da yüzde 78, ABD'de ise yüzde 88 olarak ölçüldü. 

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya operasyon: 26 şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

TARIM BAKANLIĞININ BÜTÇESİ ARTIRILDI 

Türkiye'de tarımsal alanda çiftiçiye destek had safhada devam ederken, bu çalışma ve destekler ışığında, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 64 milyar 653 milyon TL'lik 2022 bütçesi son beş yılda 1,7 katına çıkarıldı. 

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya operasyon: 26 şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

19 YILDA 396 MİLYAR TL DESTEK

Çiftçi vatandaşlara son 19 yıllık süreçte 396 milyar TL destek sunulurken, 2022 yılı için 25,8 milyar TL olarak planlanan bu destek miktarı 3,2 milyar lira ek bütçe ile 29 milyar TL'ye yükseltildi. Son 19 yılda bugünkü rakamlarla, 261 milyar lira bitkisel üretim desteği, 59 milyar lira mazot ve gübre desteği ödemesi yapıldı.

THY'den dikkat çekem kampanya: 65 yaş ve üstüne yüzde 25... Haberi Görüntüle

PRİM DESTEKLERİ ARTIRILDI 

2006 yılından beri kırsak kalkınma adı altında 326 bin projeye 24 milyar TL destek verilirken 465 bin kişiye de istihdam sağlandı. 2002 yılında sadece 5 ürün için prim ödenirken bugün 18 ürüne prim ödeniyor.

Instagram'a ne kadar ceza kesildi? Rekabet Kurumu Facebook'a (Meta) neden... Haberi Görüntüle

'GÜÇLÜ TARIM GÜÇLÜ TÜRKİYE' 

"Güçlü Tarım, Güçlü Türkiye" ilkesini benimseyen Türkiye'nin, dışarıda yaşanan türlü kriz ortamına ve içeride muhalefet ve fondaş medyanın algı operasyonuna rağmen güçlü maddi desteklerle hem üreticisini hem de vatandaşını koruyacak adımları atmaya devam edeceğine dikkat çekilen raporda şu ifadelere yer verildi: 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuyla ilgili 'Çiftçilerimizden ülkemizde ekilmedik tek karış yer bırakmayacak şekilde üretime yönelmelerini istiyoruz. Hem kendi gıda sektörümüzün ihtiyacının karşılaması hem de Avrupa piyasasında ortaya çıkması muhtemel boşluğun doldurulması açısından üretimimizi artırmamız hayati öneme sahiptir' demiştir. Türkiye dünyada yaşananları yakından takip etmektedir. Pandemi sürecinde hiçbir sıkıntı yaşamayan, kendine yetebilirlik oranı yüzde 136 olan, tarımsal hasılada Avrupa birincisi olup dünyada ise ilk 10 içerisinde yer alan Türkiye, krizlerde sıkıntı çekmek bir yana, bunları fırsata dahi çevirebilecek güce sahiptir. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading