Yandex Metrica

Türkiye'nin yeni mülteci planı belli oldu! Pilot şehir bakın neresi

Türkiye'nin yeni mülteci planı belli oldu! Pilot şehir bakın neresi

Ankara'nın Altındağ ilçesinde yaşanan 'mülteci' gerginliğinin ardından yeni bir formül arayışına girilirken Türkiye'nin yeni mülteci planı belli oldu. Pilot şehir ise Ankara olarak belirlendi.

Genel

23.01.2024, 17:55

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün yapılan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının öncelikli başlığı Afgan göçmenler oldu. MYK toplantısından, büyükşehirlerde yaşayan sığınmacılarla ilgili önemli kararlar alındı.

Milliyet'in haberine göre; toplantıda, başka illerde kayıtlı olduğu halde büyükşehirlerde yaşayan sığınmacıların tespit edilerek illerine gönderilmesi; ikâmet izni olmayan göçmenlerin de sınır bölgesindeki kamplara ya da sınır ötesinde kurulan yeni yerleşim alanlarına dağıtılması “öncelikli politika” olarak belirlendi.

Aylardır aranıyordu! Korhan Berzeng olayında yeni gelişme: Kemikler ona ait olmayabilir! Aylardır aranıyordu! Korhan Berzeng olayında yeni gelişme: Kemikler ona ait... Haberi Görüntüle

ÜÇ BÜYÜK ŞEHİRDE İLK ADIM ATILACAK

İki saat süren toplantıda, son olarak Ankara Altındağ’da yaşanan “mülteci” gerginliğinin ardından yeniden alevlenen “sığınmacılara yönelik tepkiselliğin” önüne geçilmesi için yeni bir formül arayışı gündeme geldi. Saha çalışmalarında vatandaştan en sık gelen şikâyetin büyük illerde “Suriyeli gettolaşması” olduğuna işaret edilirken, özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi Suriyeli sığınmacıların yoğun olarak yaşadığı ve tepkilerin “kitlesel olaylara” dönüşebileceği değerlendirilen büyükşehirlerde kayıtsız göçmenlerle ilgili adım atılacağı kaydedildi.

Aylardır aranıyordu! Korhan Berzeng olayında yeni gelişme: Kemikler ona ait olmayabilir! Aylardır aranıyordu! Korhan Berzeng olayında yeni gelişme: Kemikler ona ait... Haberi Görüntüle

PİLOT ŞEHİR ANKARA

Bu kapsamda pilot uygulamanın başkentten başlatıldığı ifade edilerek, büyükşehirlerin mülki sınırlarının yeni sığınmacılara kapatılacağı; başka illerde kayıtlı olduğu halde büyükşehirlerde yaşayan sığınmacıların tespit edilerek illerine geri gönderilmesi planlandı. Kayıt dışı göçmenlerin tespiti için özellikle metruk binalarda ve kenar ilçelerde denetimlerin sıklaştırılacağı belirtildi. Türkiye’de ikâmet izni olmayan göçmenlerin de sınır bölgesindeki kamplara ya da sınır ötesinde kurulan yeni yerleşim alanlarına dağıtılması “öncelikli politika” olarak belirlendi. Ayrıca izinsiz çalışan, vergi levhası olmayan sığınmacılara ait işyerlerine de yaptırım uygulanacağı kaydedildi. Çalışmanın her ilde valilikler tarafından yürütüleceği ifade edildi.

Eman Muzaffer kimdir? Müge Anlı'ya katılan İman'ın hikayesi nedir? Eman Muzaffer kimdir? Müge Anlı'ya katılan İman'ın hikayesi nedir? Haberi Görüntüle

''TÜRKİYE DAHA FAZLA GÖÇMEN KABUL EDEMEZ''

Haber7'de yer alan diğer bir bilgide ise şu gelişmeler yaşandı. Toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, muhalefetin Afgan göçmenlerle ilgili iddiasına tepki göstererek “CHP, ‘1,5 milyon Afgan göçmen geldi’ diyor. CHP yine yalan söylüyor. 300 bin Afgan göçmen geldi. Bunların 150 bini de kayıtlı. Hepsini geri göndereceğiz. Sınırlarımızdaki duvar örme işlemi bitmek üzere. Bizim göçmen politikamız net. Türkiye daha fazla göçmen kabul edemez. Son olarak 91 bin Afgan göçmen gönderdik” dediği öğrenildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading