Yandex Metrica

Türkiye'nin S-400'leri ABD'yi zora soktu! Batı Rusya ile ilişkilere darbe vurmak istiyor

Türkiye'nin S-400'leri ABD'yi zora soktu! Batı Rusya ile ilişkilere darbe vurmak istiyor

Tarihçi Mehmet Perinçek Rusya merkezli haber ajansı Ria Novosti'ye verdiği demeçte Türkiye'nin S-400'lerinin Ukrayna'ya teslim etmesi fikrini yorumladı. Perinçek bu iddianın Batının Türkiye ile Rusya'nın arasını bozmak için attığını ifade etti.

Genel

04.02.2024, 01:19

Rusya Merkezli haber ajansı Ria Novosti'ye konuşan tarihçi Mehmet Perinçek, önceki günlerde ABD basını tarafından ortaya atılan Türkiye'nin S-400'leri Ukrayna'ya konuşlandıracağı iddiası üzerine yorumlarda bulundu. 

Eman Muzaffer kimdir? Müge Anlı'ya katılan İman'ın hikayesi nedir? Eman Muzaffer kimdir? Müge Anlı'ya katılan İman'ın hikayesi nedir? Haberi Görüntüle

BATI ÜLKELERİ TÜRKİYE'Yİ ZOR DURUMA DÜŞÜRMEK İSTİYOR

Perinçek, Ria'ya verdiği demeçte, Batının bu iddia ile Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkileri bozmaya çalıştığını kaydetti. 

Perinçek Türkiye'nin S-400'leri Ukrayna'ya vermesinin mümkün olmadığını belirterek buna binaen garantör bir sözleşme imzalanıldığını aktardı. 

Son dakika: Malatya’da yolcu otobüsü şarampole devrildi! Çok sayıda yaralı var Son dakika: Malatya’da yolcu otobüsü şarampole devrildi! Çok sayıda yaralı... Haberi Görüntüle

S-400'LERİN UKRAYNA'YA VERİLMESİ MÜMKÜN DEĞİL

Tarihçi Perinçek konuyla ilgili, "Askeri konularda çok az bilgisi olan herkes bilir ki, Rus S-400 gibi stratejik silahları alıp satarken son kullanıcıyla ilgili bir belge imzalanır. Yani satın alan ülke, bunları üçüncü ülkelere, özellikle de bu silahları üreten ülke ile düşmanlık içinde olan ülkelere satmamayı veya aktarmamayı garanti eder. Türkiye bu belgeyi imzaladı ve böylece Rus tarafına garanti verdi" ifadelerine yer verdi. 

Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Haberi Görüntüle

'ABD TÜRK-RUS İLİŞKİLERİNE ZARAR VERMEK İSTİYOR'

Perinçek, ABD'nin Türk-Rus ilişkilerine darbe vurmak istediğini belirterek S-400'lerin Türkiye için stratejik bir silah olduğunu aktardı.

Türkiye ile Rusya arasındaki olası bir anlaşmazlığın ABD'nin işine yarayacağını ifade eden Perinçek, "ABD, Rusya ile Ukrayna arasındaki mevcut krizde hedeflerinin peşinden gidiyor. Bunlardan biri de bu tür kışkırtıcı bilgilerle Türk-Rus ilişkilerine ciddi bir darbe indirmek. Ankara ile Moskova arasındaki çatışmadan sadece Batı yararlanıyor. 

Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne sıklıkla temizlemeliyiz? Havlular kaç günde bir yıkanmalı? Çöp kutuları yıkanır mı? Zeminleri her gün silmek mi gerekiyor? Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne... Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE NATO'NUN HEDEFİ HALİNE GELMİŞTİR'

Türkiye'nin üyesi olmasına rağmen NATO'nun hedefi haline geldiğini belirten Perinçek, "S-400'ler Türkiye için stratejik silahlardır, Ankara'nın bu sistemlere kendisinin ihtiyacı var. Türkiye hukuken bir NATO üyesidir, ancak fiili olarak Türkiye NATO'nun bir hedefi haline gelmiştir. Dolayısıyla Türkiye için S-400 bir milli güvenlik meselesidir" ifadelerini kullandı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading