Yandex Metrica
SON DAKİKA
Türkiye'nin en büyük ikinci millet bahçesi Malazgirt Zaferi etkinliklerine hazır

Türkiye'nin en büyük ikinci millet bahçesi Malazgirt Zaferi etkinliklerine hazır

Ahlat'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla bu yıl 950. yıl dönümü kutlanacak olan Malazgirt Zaferi etkinlikleri için hazırlıklar tamamlandı.

Genel

23.01.2024, 17:50

Bitlis'in Ahlat ilçesinde bu sene 950. yıl dönümü kutlanacak Malazgirt Zaferi için yoğun bir şekilde düzenlenen hazırlıklar tamamlandı.

Bugün iki sefer iptal edilmişti! THY ile yolculuk yapacaklara duyuru:... Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, DEVLETİN ZİRVESİ VE 55 BÜYÜKELÇİ KATILACAK

1071 Sultan Alparslan Ahlat Otağı ve 1071 Ahlat Millet Bahçesi'ndeki tamamlanan hazırlıkları inceleyen Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, 25 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla, devletin zirvesini ve 55 büyükelçiyi Ahlat'ta ağırlayacaklarını belirtti.

Ahlat'ın Çarho mevkisinde 400 bin metrekare alana inşa edilen ve Türkiye'nin en büyük ikinci millet bahçesinin 135 bin metrekaresi uygulama alanı olarak kullanılacak. 50 çadırdan oluşan 1071 Sultan Alparslan Ahlat Otağı'nda, Malazgirt Zaferi kutlamalarının 950. yıl dönümü gerçekleştirilecek.

23 -26 Ağustos tarihleri arasında yapılacak kutlamalar, Türk Yıldızları'nın akrobasi gösterisiyle başlayacak, yöresel halk dansları, mehteran gösterileri, güreş müsabakaları, okçuluk, atlı okçuluk, kökbörü gibi etkinliklerle devam edecek.

Çalışmaları inceleyen Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, gazetecilere, bu yıl 55 büyükelçiyi Ahlat'ta ağırlayacaklarını söyledi.

Vatandaşlar ihbar etti! Osmaniye'de şüpheli paket alarmı Haberi Görüntüle

HAZIRLIKLAR TAMAM

Etkinlik hazırlıkların tamamlandığını dile getiren Çoban, "Büyük Türk komutan Sultan Alparslan'ın Anadolu Zaferi'nin 950. yılını hep beraber 23-24-25 Ağustos'ta Ahlat'ta, 26 Ağustos'ta da Malazgirt'te kutlayacağız. Bu kutlamaların hazırlık aşamaları tamamlandı. Artık misafirlerimizi ağırlayacağız. Bu yıl dış misyon şeflerini de Ahlat'ta ağırlıyoruz. TİKA başkanlığında 10 veya 12 ülkenin mutfağını Ahlat Millet Bahçesi'nde sergiliyoruz." diye konuştu.

Kutlamaların yapılacağı alanın tarih boyunca stratejik öneme sahip olduğunu belirten Çoban, şunları kaydetti:

"Burası Türkiye'nin en güzide millet bahçesi olma özelliğini yakaladı. İnşallah bu yıl ki kutlamalarda Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açılışını gerçekleştirip halkımızın hizmetine sunacağız. Bu mutluluğu hep beraber yaşıyoruz. 950. yılda birliğimizin, dirliğimizin Anadolu'daki toprak bütünlüğümüzün, Sultan Alparslan'ın o günkü ruhaniyetinin günümüzde hayat bulacağını ümit ediyorum. Şimdiden tüm Türkiye'yi, Anadolu'yu Ahlat'a ve Malazgirt'e davet ediyoruz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading