Yandex Metrica
SON DAKİKA
Türk hackerlar İsveç sitelerini ele geçirdi: Ana sayfaya bakanlar Kâbe'yi gördü

Türk hackerlar İsveç sitelerini ele geçirdi: Ana sayfaya bakanlar Kâbe'yi gördü

Türk 'hacker'lar, Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıya izin veren İsveç kurumlarının internet sitelerine yönelik saldırı başlattı; bazılarını bir süreliğine de olsa ele geçirdi.

Genel

23.01.2024, 20:20

Kur'an-ı Kerim'i yakma eylemine izin veren ve İslam düşmanı radikal psikopat Rasmus Paludan'ı koruyan İsveç devleti dünyanın her yerinde Müslümanlar tarafından protesto edilirken Türk bilgisayar korsanları da siber dünyada karşı ataklara başladı. 

Türk hacker'lar İsveç merkezli pek çok siteye internet üzerinden saldırıda bulundu, ele geçirilen bazı sitelerin ana sayfalarına Kâbe-i Muazzama resmi konuldu; aynı zamanda site ziyaretçilerine ezan sesi eşliğinde Kur'an-ı Kerim'den ayetler sunuldu. 

Ele geçirilen bir üniversite adresi bir süre Türk hackerların kontrolünde kaldı. 

Siber güvenlik uzmanı Mesut Uçar, İsveç makamlarına yönelik siber saldırıların gerçekleşmekte olduğunu sosyal medya hesabında duyurarak şu bilgileri verdi:

"İsveç'te dün gerçekleşen alçaklığa karşı başlattığımız saldırı neticesinde İsveç'e ait birçok devlet sitesi, üniversite ve banka sitelerine girilmiştir. Veritabanları ele geçirilmiş, saldırılar devam etmektedir. 

İsveç, Türkiye'den özür dilemediği sürece bu saldırı bitmeyecektir."

Sosyal medyada binlerce vatandaş, İsveç merkezli internet sitelerine yönelik saldırılar düzenledikleri için Mesut Uçar'ın şahsında tüm hacker'lara teşekkürlerini iletti. İsveç'teki aşağılık eylemin ardından sosyal medyada Türk hacker'lar birleşme ve ortak mücadele çağrısı yapmıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading