Yandex Metrica

Sitede Ara

Türk Devletleri Teşkilâtı birilerini ürkütüyor! Jirinovski'nin o konuşması yine gündemde

Türk Devletleri Teşkilâtı birilerini ürkütüyor! Jirinovski'nin o konuşması yine gündemde

Türk devletlerinin Yassıada'dan dünyaya verdiği birlik mesajı, akıllara bir kez daha 'Turan ülküsü'nü getirdi. Sosyal medyada pek çok kişi, Yahudi asıllı Rus siyasetçi Vladimir Jirinovski'nin telaş içindeki o konuşmasını yeniden hatırlattı.

Genel

20.03.2024, 16:04

Türkiye ev sahipliğinde düzenlenen 8. Türk Şûrası'ndaki birlik mesajları, ünlü Rus politikacı Vladimir Jirinovski'nin geçtiğimiz yılki konuşmasını bir kez daha gündeme getirdi. 

27 Mayıs 1960 darbesinin ardından tarihin utanç verici manzaralarına şahitlik etmiş Yassıada'da, Adnan Menderes ve arkadaşlarının tutsak edilmesinden 61 yıl sonra dünyaya verilen mesajlar, Türkiye'nin Kafkaslar ve Orta Asya ülkelerine liderlik etme ihtimalinden ürken güçleri bir kez daha telaşa düşürdü. 

Türkiye'nin öncülüğünde Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Macaristan'ı buluşturan zirvede Türk Şûrası'nın adı Türk Devletleri Teşkilâtı (TDT) olarak değiştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Biz Birlikte Daha Güçlüyüz" mesajıyla biraraya getirdiği liderler Ankara'nın küresel ölçekte etkili bir güç haline geldiğini vurguladı. 

'Turan' idealinin yeniden hatırlanmasını sağlayan Türk Devletleri Teşkilâtı buluşması, sosyal medyada Rus siyasetçi Vladimir Jirinovski'nin o konuşmasını akıllara getirdi. Duma Meclisi eski başkan yardımcısı ve LDPR'nin kurucu lideri Jirinovski, Rus kamuoyunu 'yükselen Türk tehdidine karşı' uyarmış ve Turan'ın adım adım gerçekleşmekte olduğunu söylemişti. 

B sınıfı sürücü ehliyeti olanlar için duyuru: Sadece 3 gün süre verildi! B sınıfı sürücü ehliyeti olanlar için duyuru: Sadece 3 gün... Haberi Görüntüle

AZERBAYCAN'LA BİRLEŞİP ERMENİSTAN'I EZECEKLER

Jirinovski o konuşmada şunları kaydetmişti:
"Görmeyenler görsün, görenlerse tekrar görsün istedim. Ben buraya çıktım, çünkü ülkedeki kötü ekonomi ve yanlış siyaset hâlâ devam ediyor. Neden Avrupa Türkiye’yi kabul etmiyor? Çünkü korkuyorlar. Peki biz neden korkmuyoruz? Onlara atom enerjisini verdik ve eğittik. Peki neden? Onlar enerjiyi bizden alamıyorlar mıydı? Volgodonskoy’de santral var, enerjiyi oradan verin Türklere ama biz ne yaptık, onlara rafineri inşa ettik, halbuki buna gerek yoktu, zaten Tuapse’de rafinerimiz vardı. 70 yıl önce Türkiye’nin 17 milyon nüfusu vardı, onların neredeyse çoğu şeyi yoktu. Sovyetler onlara otobüsler verdi savaş için, bizim kendimizde otobüs yoktu ama biz onlara otobüs gönderiyorduk. Biz onlara rafineri, kimya fabrikası, elektrik santrali inşa ettik."


Eman Muzaffer kimdir? Müge Anlı'ya katılan İman'ın hikayesi nedir? Eman Muzaffer kimdir? Müge Anlı'ya katılan İman'ın hikayesi nedir? Haberi Görüntüle


B sınıfı sürücü ehliyeti olanlar için duyuru: Sadece 3 gün süre verildi! B sınıfı sürücü ehliyeti olanlar için duyuru: Sadece 3 gün... Haberi Görüntüle

500 MİLYONLUK İSLAM ÜLKESİ...

"Biz şimdiki Ortadoğu’nun en güçlü devletini yarattık. Türk ordusu NATO’daki en güçlü bloktur. 1 milyonluk bir ordu. Almanlar 300 bindi! Almanlar artık asker değiller. Türk askerleri NATO’nun esas gücüdür. 30 yıl sonra 150 milyon Türk olacak ama bizde 100 milyon olacak. İran 150 milyon olacak ama biz 100 milyon. Afganistan ve Pakistan 200 milyon olacak. Bu 500 milyonluk bir İslam ülkesi demektir. Dini bir birliktir." 

"Onlar Ermenistan’ı ezecekler! Azerbaycan’la birleşerek tamamıyla ezecekler! İran’la merkezi Asya’da savaşacaklar. Büyük Türk Cumhuriyeti TURAN’ı kuracaklar ve İran’la birlikte Büyük İslam Cumhuriyeti! Düşünmeliyiz ki onlar bize karşı da birleşeceklerdir. Biz Hristiyanız, ama onların hepsi Müslüman. Onları birleştiren bir şey daha var, onları dilleri birleştiriyor, Türk dili... Bu Azerbaycan’ın dilidir, Türkmenlerin, Özbeklerin, Kırgızların, Kazakların, Tatarların, Başkurtların dilidir. Peki kim orada Rusça konuşur? Ama biz ne yaptık? onları silahlandırdık, Hatta en önemlisi, biz onlara enerji verdik!"

Eman Muzaffer kimdir? Müge Anlı'ya katılan İman'ın hikayesi nedir? Eman Muzaffer kimdir? Müge Anlı'ya katılan İman'ın hikayesi nedir? Haberi Görüntüle

EĞER SURİYE REJİMİNE YARDIM ETMESEYDİK

"Eğer biz Suriye'ye yardım etmeseydik Türkler kısa bir süre içerisinde Şam'ı ele geçirirlerdi. Suriye ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya bir doğalgaz boru hattı geçerdi yani Katar gazı Avrupa'ya taşınabilirdi. Avrupa bu durumda bizden asla doğalgaz almazdı ve kaynaklarımız burada paslanmaya bırakılırdı. Türkiye zenginleşirdi ve Amerikalılar Avrupa'yı Rus enerji kaynaklarına bağımlılıklarından kurtarırdı. Türkiye Ortadoğu'ya hakim olurdu."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading