Yandex Metrica
SON DAKİKA
Türk Devletleri Teşkilatı resmen açıkladı! Uzayda birlik olacağız

Türk Devletleri Teşkilatı resmen açıkladı! Uzayda birlik olacağız

Türk Devletleri Teşkilatı uzayda iş birliği gündemiyle toplandı. Yapılan toplantıda uzayda iş birliği yapılması konusunda karar alındı.

Genel

23.01.2024, 18:30

Türk devletlerinin arasındaki işbirliği ve bağın güçlendirilmesi amacıyla kurulan Türk Devletleri Teşkilatı uzayda iş birliğini masaya yatırmak üzere toplandı. 

Azerbaycan Uzay Ajansının (Azerkosmos) ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Türkiye, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Macaristan katıldı. 

Bugün iki sefer iptal edilmişti! THY ile yolculuk yapacaklara duyuru:... Haberi Görüntüle

'TARİHİ BİR ADIM ATTIK'

Gerçekleştirilen toplantıda Türk devletlerinin uzay iş birliği konusunda önerileri ve fikirleri ana gündem maddesini oluşturdu. Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım tarihi bir adım atıldığını ifade etti. 

Yıldırım toplantıda yaptığı açıklamada, Türk milletinin hakkını korumak ve bütün insanlığa hizmet etmek için uzayda güçlü olmak zorunda olduklarını ifade etti. 

THY'den 5 ülkeye gidecek olanlara uyarı: Girişinize izin verilmeyebilir! Haberi Görüntüle

'UZAYDA DA VARIZ'

"Uzay çalışmalarını devam ettirerek bütün dünyaya bu çalışmalarda biz de varız demek istiyoruz" diyen Yıldırım, bunun için toplandıklarını aktardı. 

İlk adımı attıklarını vurgulayan TUA Başkanı, "Başlamak bitirmenin yarısıdır. Başlamış olmakla çok önemli bir adım attık. Devamını da aynı heyecanla getirmemiz lazım" ifadelerine yer verdi. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading