Yandex Metrica
SON DAKİKA
Tunceli’deki orman yangınlarını PKK çıkarmış!

Tunceli’deki orman yangınlarını PKK çıkarmış!

Tunceli’de günlerdir devam eden orman yangınlarını PKK’nın çıkardığı ortaya çıktı. Teröristler, SİHA’lardan kaçmak için bölgeyi ateşe vermiş.

Genel

23.01.2024, 17:54

Tunceli Valiliği, Hozat Tanzi Deresi bölgesindeki örgü yangınının tamamen kontrol altına alına alındığını, münferit tütmelere karşı ise karadan ve havadan soğutma çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. Valilik, Tunceli-Ovacık arası Fırtına Veli Çeşmesi üzeri Milli Park içerisindeki örtü yangınına sabah saatlerinde havadan ve karadan müdahale edildiğini ve alevlerin tamamen kontrol altına alındığını duyurdu. Orman İşletme Müdürlüğü, AFAD, AFAD Gönüllüleri, Munzur Arama Kurtarma ekipleri, Tunceli ile Ovacık Belediyesi ekipleri ve birçok sivil vatandaş da karadan örtülü yangınlara müdahale çalışmalarına katıldı.

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya operasyon: 26 şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

YANGINLARI PKK ÇIKARMIŞ

Yenişafak'ta yer alan detaya göre; Tunceli’deki orman yangınlarını PKK’nın çıkardığı ortaya çıktı. Teröre karşı düzenlenen operasyonlar kapsamında Tunceli kırsalında 29 bölgede ‘Geçici Özel Güvenlik Bölgesi’ kararı alınmıştı. Bu bölgelerde karış karış arama-tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçleri 1 hafta önce teröristlerle sıcak temas sağladı. Köşeye sıkışıp kaçmaya çalışan teröristler, İHA ve SİHA’ların görüntü almasını engellemek için yangın çıkardı.

Instagram'a ne kadar ceza kesildi? Rekabet Kurumu Facebook'a (Meta) neden... Haberi Görüntüle

HDP’LİLERE İZİN YOK

Hozat ve Ovacık ilçeleri arasında kalan Buzlutepe mevkiinde başlayan yangın 4 ayrı bölgeye yayıldı. Teröristler bölgede gizlendiği için yangına müdahale güçleşti. Saldırı olma ihtimali dikkate alınarak uzun süre havadan müdahale edilemedi. Zorlu arazi koşullarındaki yangına müdahale edecek teknik alt yapısı olmadığı halde bölgeye gitmek isteyen Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Maçoğlu ile HDP’lilere de izin verilmedi. Israrla bölgeye gitmek isteyen Maçoğlu ile yerel yöneticiler arasında zaman zaman gerilim yaşandı.

Rüyada saat görmek ne demek? Rüyada saat takmak ne anlama... Haberi Görüntüle

2 HELİKOPTER VE 1 UÇAKLA MÜDAHALE

Orman Genel Müdürlüğü (OGM), Tunceli’de tek noktada devam eden orman yangınına 2 helikopter ve 1 uçakla müdahale edildiğini bildirdi. OGM’den yapılan yazılı açıklamada, Tunceli’de özel güvenlik bölgesinde çıkan yangınlardan 3’ünün kontrol altına alındığı kaydedildi. Tek noktada devam eden orman yangınına ise 2 helikopter, 1 uçak, 1 arazöz, 3 ilk müdahale aracı, 2 dozer, 2 greyder ve 40 personelle müdahale edildiği belirtildi. Açıklamada, dün ülke genelindeki 6 orman ve 6 kırsal alan yangınının kontrol altına alındığı, soğutma çalışmalarının ise devam ettiği aktarıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading