Yandex Metrica
SON DAKİKA
Tunç Soyer İzmir Belediyesi'ne eşi Neptün Soyer'den 42.5 milyonluk alım yaptı

Tunç Soyer İzmir Belediyesi'ne eşi Neptün Soyer'den 42.5 milyonluk alım yaptı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, skandal üzerine skandala imza atmaya devam ediyor. Soyer, bu defa eşi Neptün Soyer'in başkanı olduğu Köp Koop'tan İzmir Büyük şehir Belediyesi'ne yapılan satışların ortaya çıkmasıyla tepki topladı.

Genel

23.01.2024, 17:48

Sabah'ın haberine göre, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in eşi Neptün Soyer’in başkanı olduğu Köp Koop üzerinden İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne gerçekleştirdiği satışlar kamuoyunda tepkilere neden oldu. Tunç Soyer daha önce de Köy Koop'tan İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne süt ve kavurma alımı gerçekleştirmişti. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Neptün Soyer'in başkanlığını yaptığı Köy Koop’tan bu kez enginar alımı gerçekleştirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç soyer'in, Kurban Bayramı öncesi 424 bin liralık 'konserve kavurma' aldığı eşi Neptün Soyer'in  kooperatifinden şimdi de enginar aldığı ortaya çıktı.

Belediye Başkanı Soyer ile eşi Neptün Soyer arasında gerçekleşen bu alışveriş paslaşmasına tepki gösteren İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal; "Başkan Soyer ile eşi Neptün Soyer arasındaki bu ticari ilişki hiçbir siyasi etiğe sığmıyor. Şiddetle ret ediyoruz" dedi.

Son tarih belli oldu! Ehliyeti olanlar dikkat: Yaptırmazsanız 15 TL... Haberi Görüntüle

42.5 MİLYONLUK ALIŞVERİŞ

Yine aynı >habere göre, İzmir Büyülşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, eşi Neptün Soyer'in başkanlık yaptığı İzmir Köy-Koop'tan alımı, 4734 sayılı Devlet İhale Kanunu'nun üretici kooperatiflerinden yapılan alımlara cevaz veren 3. Maddesi a fıkrasınca yapıyor. Yani bu satın almalar açık bir ihaleyle değil doğrudan Köy- Koop'tan yapılıyor. Elektronik Kamu Platformu Alımları'nda (EKAP) yer alan verilere göre, Büyükşehir bugüne kadar ihalelerle İzmir Köy-Koop'tan başta süt olmak üzere toplam 42.5 milyon lira civarında mal satın aldı.

Vatandaşlar ihbar etti! Osmaniye'de şüpheli paket alarmı Haberi Görüntüle

"NEPTÜN SATIYOR, SOYER ALIYOR"

Son olarak 8 Temmuz 2021'de yapılan sözleşmeyle Köy- Koop'tan 424 bin liralık 'konserve kavurma' alımı yapılmıştı. 13 Temmuz'da bir açıklama yapan Başkan Soyer, Kurban Bayramı'nda kavurma dağıtacaklarını duyurmuştu. İzmir Büyükşehir Belediyesinin Neptün Soyer'in başkanlığının yaptığı İzmir Köy Koop'tan ard arda ürün alması kulislerde 'Neptün Satıyor Soyer alıyor' yorumlarına neden olmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading