Yandex Metrica

Tüm dünyayı etkisi altına alacak! Dünya Meteoroloji Örgütü'nden 59 ülkeye acil kodlu uyarı yapıldı

Tüm dünyayı etkisi altına alacak! Dünya Meteoroloji Örgütü'nden 59 ülkeye acil kodlu uyarı yapıldı

Son yıllarda yaşanan iklim değişikliği sonrası sıcaklıklar hızla yükselmeye ve kuraklık yaşanmaya başladı. Dünya Meteoroloji örgütü Türkiye'nin de içinde bulduğu 59 ülkeye acil kodlu uyarıda bulundu.

Genel

04.04.2024, 00:41

Dünya Meteoroloji Örgütü, El Nino’nun 2023 yılının ilerleyen aylarında etkili olabileceğine dikkat çekti. El Nino hava olayı yakında tüm dünyayı etkisi altına alacak. İlklim değişikliği sonrası yaşanan olumsuz hava olayları insanlığı bir hayli korkutuyor. Dünya Meteoroloji Örgütü yaptığı açıklamada El Nino’nun etkili olması halinde rekor sıcaklıkların yaşanacağı uyarısında bulunuldu. 

İstanbul'da hareketli dakikalar! Silahlı kuyumcu soyguncu: Bir kişi  vuruldu! İstanbul'da hareketli dakikalar! Silahlı kuyumcu soyguncu: Bir kişi vuruldu! Haberi Görüntüle

SICAKLIK REKORU KIRILACAK

Son yıllarda yaşadığımız La Nina hava olayı ile yaşana soğuk havalar küresel bir sıcaklık krizinin önğne geçmemizi sağlamıştı. La Nina'dan daha etkili olacak olan bu hava olayının dünya genelinde hava sıcaklıklarında rekor kırması bekleniyor.


Dünya Meteoroloji Örgütü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 

“Bu, dünyanın birçok bölgesindeki hava durumu ve iklim modelleri üzerinde uzun süredir devam eden La Nina'nın tersi etkilere sahip olacak ve muhtemelen daha yüksek küresel sıcaklıkları tetikleyecektir”

Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Haberi Görüntüle

EL NİNO İÇİN KRİTİK UYARI

PAGASA tarafından yapılan açıklamaya göre El Nino haya olayı Haziran ayı ile Ağustos ayları arasında yoğun bir şekilde etkili olacak. 2024 yılının ilk çeyreğine kadar yaşanacağı düşünülen bu hava olayı dünyayı büyük bir kuraklığa sürükleyeceği görülüyor.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading