Yandex Metrica

TSK'da başörtüsü serbestliği! Kadın askerlere yazlık ve kışlık başörtüsü dağıtılacak

TSK'da başörtüsü serbestliği! Kadın askerlere yazlık ve kışlık başörtüsü dağıtılacak

TSK, personelin görevde giymesi için verilen kıyafetlerde değişikliğe gitti. Bundan sonra isteyen kadın personel yazlık ve kışlık başörtüsü takabilecek.

Genel

23.01.2024, 19:14

Türk Silahlı Kuvvetleri, atanmış personellerin giyimlerine yönelik yeni bir değişikliğe gitti. Askerlerin giydiği üniformaları düzenleyen yönetmelikle birlikte kadın askerler başörtü takabilecek.

Çalışma arkadaşını döve döve öldürdü: Sebebi ise şaşkınlık yarattı! Çalışma arkadaşını döve döve öldürdü: Sebebi ise şaşkınlık yarattı! Haberi Görüntüle

YAZLIK VE KIŞLIK BAŞÖRTÜSÜ

Yapılan değişikliğe göre TSK personeline verilen malzemelere "başörtüsü" de eklendi. 2017 yılı itibarıyla gerçekleşen yönetmelik değişikliğinin ardından TSK personellerinin kadın başörtü takabilmesi, buna uygun yeni düzenlemeleri de beraberinde getirdi. TSK'nın kadın personellerinin isteğe göre yazlık ve kışlık olmak üzere iki tür başörtü alabilme hakkı doğdu.

Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Haberi Görüntüle

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Başörtülü personeli de kapsayan yeni yönetmeliğe göre; Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanan düzenlemeyle "TSK, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı İlk Nasıp İstikhakı Yönetmeliği" olarak değiştirildi.

Türkiye'nin fay hattı haritası kıpkırmızı! Japon deprem uzmanı o kenti işaret etti: Ciddi fay hattı var! Türkiye'nin fay hattı haritası kıpkırmızı! Japon deprem uzmanı o kenti... Haberi Görüntüle

ŞAPKA YERİNE BERE

Daha önce subaylığa, astsubaylığa, uzman jandarmalığa ve uzman erbaşlığa ilk atanma ya da yeni statüye atanmalarda personel üniforması olarak verilen yazlık ve kışlık giyside şapka yer aldı. Yeni yönetmeliğe göre Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı personeli için şapka yerine bere verilecek.

 Hatırlanacağı gibi 2021 yılında Danıştay 2. Dairesi Türk Silahlı Kuvvetleri personeline başörtüsü serbestliği getiren düzenlemenin iptali istemiyle açılan davayı reddetmişti. Kararda laikliğin "devletin niteliğinde hayat bulan, her ferdin
istediği inanca, mezhebe sahip olabilmesini, ibadetini yapabilmesini ve dini inançlarından dolayı diğer vatandaşlardan farklı bir muameleye tabi kılınmamasını sağlayan, din ve vicdan hürriyetini teminat altına alan bir kavram" olduğu ifade edilmişti. Gerekçede, AİHM'in İtalya'da okullarda haç işaretinin asılı durmasının laiklik ilkesine aykırı olmadığına, çocuklar üzerinde bir dini etkisinin bulunmadığına, bu sembolün "pasif bir sembol" olduğuna hükmettiği aktarılmıştı.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading