Yandex Metrica

DOLAR

32.38

%0.19 expand_less

EURO

35.00

%-0.2 expand_more

ALTIN

2325.70

%0.2 expand_less

BIST

9073.99

%-0 expand_less

BTC ($)

69976.00

%-1 expand_more

SON DAKİKA
TRT küresel medya alanında etkinliğini artırıyor! TRT Fransızca'nın lansmanı gerçekleştirildi

TRT küresel medya alanında etkinliğini artırıyor! TRT Fransızca'nın lansmanı gerçekleştirildi

Geçtiğimiz günlerde yayın hayatına başlayan TRT Fransızca'nın lansmanı gerçekleştirildi. TRT Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı, "Haberciliğin rolünü bir kez daha anlamlı kılma misyonuyla uzun yolculuğumuza başlıyoruz." dedi.

Genel

21.02.2024, 17:59

Uluslararası yayıncılıkta etkinliğini artıran ve Türkiye'nin sesinin dünyaya duyurulmasını amaçlayan TRT, TRT Arapça, TRT World, TRT Almanya ve TRT Rusça'nın ardından dijital haber platformu TRT Français'i duyurmuştu. 

"KÜRESEL MEDYA HEGEMONYASINA MEYDAN OKUMA ÇABASI"

TRT'nin küresel medya platformları zincirindeki bir başka halka olan TRT Français'in lansmanı dün Atakule Event Hall'de gerçekleştirildi. Yetkililer, kanalın TRT'nin birkaç küresel medyanın "hegemonyasına" meydan okuma çabalarının bir parçası olduğunu ifade etti.

"KÜRESEL ADALETSİZLİĞE İTİRAZIN BİR YANSIMASI"

Kanalın tanıtım programında konuşan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Bugün uluslararası alanda bir avuç medya şirketinin tahakkümüyle, hegemonyasıyla karşı karşıyayız. TRT'nin girişimi, bu uluslararası hegemonyaya bir itirazdır, bir çıkıştır, bir alternatif oluşturma çabasıdır. Bu itiraz, Türkiye'nin küresel adaletsizliğe itirazının bir yansımasıdır. Bu itiraz, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın 'Dünya 5'ten büyüktür.' itirazının bir yansımasıdır. Bu itiraz, Cumhurbaşkanı'mızın 'Daha adil bir dünya mümkün' çıkışının bir yansımasıdır. Bu nokta son derece değerlidir." dedi.

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı ise TRT'nin önemli bir uluslararası yayıncı olma yolunda ilerlediğini belirterek "Dünyada 300 milyondan fazla insanın konuştuğu bu dilde yayın yapmak, çeşitlilik ve derinlik ilkeleri çerçevesinde insanlara yeni düşünceler ve kapılar açmak demektir." şeklinde konuştu.

"HABERCİLİĞİN ROLÜNÜ ANLAMLI KILACAK"

Sobacı, sosyal medya hesabında lansmandan görüntüleri paylaşarak şu ifadeleri kullandı:

"TRT Fransızca'nın lansmanını gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Dünyanın dört bir yanında Fransızca konuşan izleyicilerimize geniş bir haber yelpazesi sunuyor; önyargıları yıkma ve haberciliğin rolünü bir kez daha anlamlı kılma misyonuyla uzun yolculuğumuza başlıyoruz."

TRT Fransızca'da son dakika haberlerinin yanı sıra köşe yazıları, röportajlar, videolar dahil olmak üzere birçok farklı içerik yer alacak. Platform, Fransızca konuşan seyircileri adil ve şeffaf gazetecilikle buluşturmayı amaçlıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading