Yandex Metrica

TRT Genel Müdürü Sobacı’dan küresel terörizme karşı iş birliği çağrısı!

TRT Genel Müdürü Sobacı’dan küresel terörizme karşı iş birliği çağrısı!

Avrupa Yayın Birliği, 41 ülkeden 200 üst düzey yayıncının katılımıyla TRT'nin ev sahipliğinde düzenlenen Medya Zirvesi'nde bir araya geldi. Pandemi nedeniyle iki yılın ardından ilk kez yüz yüze düzenlenen etkinlikte TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı önemli mesajlar verdi.

Genel

23.01.2024, 19:18

TRT'nin üyesi olduğu Avrupa Yayın Birliği (European Broadcasting Union – EBU) temsilcileri, pandemi nedeniyle verilen iki yıl aranın ardından yüz yüze düzenlenen Medya Zirvesi'nde bir araya geldi. TRT'nin ev sahipliği yaptığı EBU Medya Zirvesi'ne 41 ülkeden yaklaşık 200 üst düzey yayıncı katıldı. Kamu yayıncılığı, yeni eğilimler, mücadele edilmesi gereken zorluklar ve gençlere ulaşılabilirlik gibi konuların tartışılacağı iki günlük etkinliğin açılış konuşmasını TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı gerçekleştirdi.

Uzun bir aranın ardından yüz yüze gerçekleştirilen 2022 EBU Medya Zirvesi'ne ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Sobacı, tarafsızlık, hakkaniyet ve doğruluğun geleceğin dijital medyasının değişmez standartları olması gerektiğine dikkat çekti.

"DÜNYA BEŞTEN BÜYÜKTÜR ŞİARI ADİL BİR KÜRESEL SİSTEM İNŞASININ MOTTOSUDUR"

Sobacı, TRT'nin 18 televizyon, 17 radyo kanalının yanı sıra 9 dijital platformu, dijital uygulamaları ve ulusal ve uluslararası düzeylerde pek çok etkinliğiyle ülkemizde yayıncılığın lideri olma pozisyonunu koruduğunu söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti:

"Artık insanları ve coğrafyaları ayırt etmeksizin dünyayı bütün olarak görmeli; her bir insanın değerli olduğu düşüncesiyle, yok saymanın bir çözüm olmadığını idrak etmeliyiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın uluslararası platformlarda sıklıkla dile getirdiği ‘Dünya beşten büyüktür’ şiarı, daha adil bir küresel sistem inşasının mottosu; hepimizin ortak ve güvenli geleceğine yapılacak yegâne yatırımın özetidir.

Nitekim Türkiye bugün, dünyanın barış zemini olarak en kritik uluslararası meselelerde liderlerin bir araya geldiği, küresel kitlenin güzel haberler beklediği, kültürel buluşmaların ve çözüm önerilerinin üretildiği nadir ülkeler arasında yer alıyor. Bu bağlamda, EBU’nun da önemsediği bir konu olarak gençler ve kamu yayıncılığı ilişkisini önceleyen, onların küresel meselelere bakışı ve çözüm önerilerini ortaya koyan çalışmalar yürütüyoruz."

TERÖRİZME KARŞI İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI

Krizler ve değişimlerin dijitalleşme süreciyle yakından ilişkili olduğunu vurgulayan Sobacı, EBU Medya Zirvesi'nde katılımcılara önemli bir çağrıda bulundu. Algı operasyonları ve dezenformasyona karşı mücadele edilmesi gerektiğinin altını çizen Sobacı, "Kamu yayıncıları olarak sorumluluğumuz bununla da sınırlı değil. Radikalleşme, gelir adaletsizliği, küresel terörizm, siber güvenlik ve ekolojik sorunlar hakkında kamuoylarını bilinçlendirmeliyiz.

Küresel terörizmle en güçlü mücadeleyi veren Türkiye’nin kamu yayıncısı olarak, terörizmin kaynağı ve hedefi neresi olursa olsun hep birlikte buna karşı koyma noktasında sağlam bir iş birliği çağrısında bulunuyoruz" şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading