Yandex Metrica

Trakya'da barajların doluluk oranı yüzde yüze yaklaştı

Trakya'da barajların doluluk oranı yüzde yüze yaklaştı

Trakya'da yaşanan yağışlar ile Bulgaristan'daki karların erimesi ile baraj ve nehirlerin doluluk oranı arttı. 6 ay önce kuruma raddesine gelen Kazandere ve Istrancalar barajlarında doluluk oranı, yüzde 100'e ulaştı.

Genel

30.03.2024, 22:24

Bulgaristan'da bulunan karın erimesi ve mevsim yağışlarının artması ile Trakya'daki barajlar doldu, nehirlerin debileri de yükseldi. 

Bundan 6 önce kurumak üzere olan ve İstanbul'un su ihtiyacının karşılanması için var olan Kırklareli'nin Vize ilçesindeki Kazandere ve Istrancalar barajlarındaki doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı. 

Suluca köyü nerede? Tarkan'ın Trendyol reklamındaki köyler (Kürkçüler, Yürekli, Dağcı) hangi ilde? Suluca köyü nerede? Tarkan'ın Trendyol reklamındaki köyler (Kürkçüler, Yürekli, Dağcı)... Haberi Görüntüle

NEHİRLERİN DEBİSİ ARTTI

Pabuçdere Barajı'nda ise doluluk oranı yüzde 90,89'a yükseldi. DSİ Edirne 11. Bölge Müdürlüğü tarafından açıklanan verilerde debisi 14 m3/saniye olan Tunca Nehri'nde su debisi 32 m3/saniyeye yükseldi. 

B sınıfı sürücü ehliyeti olanlar için duyuru: Sadece 3 gün süre verildi! B sınıfı sürücü ehliyeti olanlar için duyuru: Sadece 3 gün... Haberi Görüntüle

SU SEVİYELERİ ARTTI 

Edirne'nin içme suyu kaynağı olan Süloğlu Barajı'nda ise doluluk oranı yüzde 96 Kayalıköy Barajı'nda ise yüzde 76'ya ulaştı. Kırklareli'ne içme suyu sağlayan Armağan Barajı ise yüzde 65 doluluk oranına ulaştı. 

Edirne'de yaşanan kuraklığın ardından yağışların şehre çok iyi geldiğini ifade eden Samet Demircan, "Edirne'de önceden kuraklık yaşanıyordu. Çok şükür, yağan yağışlarla birlikte su seviyeleri arttı. Bu durum çiftçilerimiz için iyi oldu, mahsulde de umarım daha iyi verim alırlar" diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading