Yandex Metrica

Tosun Paşa Hatay'da: Lütfü Savaş'ın 'Afrika Prensi' dediği adam bambaşka biri çıktı

Tosun Paşa Hatay'da: Lütfü Savaş'ın 'Afrika Prensi' dediği adam bambaşka biri çıktı

Hatay deprem felaketiyle boğuşurken, makamında ağırladığı Ganalı bir sosyal medya ünlüsünü 'Afrika Prensi' diye tanıtan CHP'li belediye başkanı Lütfü Savaş alay konusu oldu.

Genel

26.02.2024, 16:32

Hatay'da kentsel dönüşüme karşı eylemleriyle tanınan CHP'li belediye başkanı Lütfü Savaş, 'Afrika Prensi' gafıyla dillere düştü. Savaş'ın 16 Şubat'ta birlikte fotoğraf çektirip sosyal medya hesabında 'Afrika Prensi' diye tanıttığı kişi Ganalı sosyal medya fenomeni çıktı. 

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı, depremler sonrası kente yardım yaptığını ileri sürdüğü Ganalıyla buluşmasını şu sözlerle duyurdu: "Dünyanın her yerinden desteği yanımızda görmek bizleri umutlandırıyor. Afrika Prensi Freedom Jacob Ceasar'a yaşadığımız deprem felaketi sonrası şehrimize katkılarınadn dolayı teşekkür ediyorum." 

Lütfü Savaş'ın 'Afrika Prensi' diye bir sıfat uydurarak tanıttığı Ceasar'ın Hatay'a nasıl bir yardımda bulunduğu bilinmiyor. Ancak Ceasar'ın Gana'da emlak zengini sosyal medya fenomenlerinden biri olduğunun anlaşılmasıyla belediye başkanı Savaş alay konusu oldu. 

CHP destekçilerinden bile tepki gören Lütfü Savaş, skandalın açığa çıkmasından sonra Twitter paylaşımının arkasında durdu; yayınlamış olduğu mesajı silmedi. 

Nana Kwame Bediako

Gana'da ismi halk arasında Freedom Jacob Caesar olarak bilinen işadamı Nana Kwame Bediako, evinde beslediği kaplanlar ve lüks yaşamıyla dikkat çekerken, 'birleşik Afrika' idealiyle yaşadığını söylüyor. 

Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne sıklıkla temizlemeliyiz? Havlular kaç günde bir yıkanmalı? Çöp kutuları yıkanır mı? Zeminleri her gün silmek mi gerekiyor? Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne... Haberi Görüntüle

CHP'LİLER BİLE ALAY EDİYOR 

Lütfü Savaş'ın 'Afrika Prensi' paylaşımını vatandaşlar yorum yağmuruna tuttu. Kemal Sunal ve Şener Şen'in başrollerinde olduğu ünlü Tosun Paşa filmini hatırlatan yüzlerce kişi şu yorumları yaptı:

"Size Sefaköy Arşidükü olarak yazıyorum; İstanbul Boğazı üzerinde üç adet köprüm var, model yükselteceğim için ikisini satıyorum, ilgilenirseniz görüşelim."

"Lütfü ben de paşayım, sen de paşasın, hadi siz de paşa olun, herkes paşa olsun..."

"Biri Afrika'da 50 tane ülke olduğunu öğretsin Lütfü'ye..."

"Tam olarak nasıl bir katkıdan bahsediyoruz acaba? Şehre özgürlük mü getirdi?"

"Ben de Uranüs veliaht prensiyim, inanmayan kendi bilir."

"Hocam çok pardon ama bu kerizlikle belediye yönetmek için ne kadar para yedirmek gerekiyor? Ona göre ben de kariyer planlamamı ve bütçemi ayarlayayım."

"Ben de Beylikdüşü düküyüm. Dükümle müşerref olmak isteyeceğinizi düşünüyorum."

"Bu adamın kim olduğunu Google'dan aratmak da mı aklınıza gelmedi?"

"Kral LeBron James var, onu da davet edelim sayın başkanım."

"Ben de Ortadoğu ve Balkanlar'ın sahibiyim sayın başkan ve şu an Adıyaman'da çalışıyorum, dikkatinize."

"Lütfü Bey, kendisine iletirseniz sevinirim. Bir miras davası vardı; 10 bin doları havale ettim ama bana geri dönüş yapmadı."


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading