Yandex Metrica

Sitede Ara

TOGG'da yeni gelişme! Rakam verildi

TOGG'da yeni gelişme! Rakam verildi

Türkiye'nin yerli otomobili TOGG için gerekli altyapı çalışması devam ediyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 2030 yılına kadar TOGG başta olmak üzere 2 milyondan fazla elektrikli otomobil yollarda olacak.

Genel

23.01.2024, 18:24

Türkiye'nin yerli otomobili TOGG için çalışmalar devam ediyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yapılan açıklamalara göre altyapı çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. 

Yapılan açıklamaya göre 2030 yılına kadar TOGG başta olmak üzere 2 milyondan fazla elektrikli aracın yollarda olacağı bildirildi. 

Türkiye'de bu yılın ilk 11 ayında elektrikli otomobil satışları 2 bin 415 ve hibrit otomobil satışları da 45 bin 190 adetle geçen yılın toplam satışlarının üzerinde gerçekleşirken 'yeşil otomobil' diye tabir edilen elektrikli otomobillerin ilerleyen dönemlerde satışlarının yükselmesi bekleniyor. 

Son dakika: Malatya’da yolcu otobüsü şarampole devrildi! Çok sayıda yaralı var Son dakika: Malatya’da yolcu otobüsü şarampole devrildi! Çok sayıda yaralı... Haberi Görüntüle

ELEKTRİKLİ OTOMOBİL SATIŞLARI ARTTI

Benzinli otomobil satışları kasım sonu itibariyle geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25,9 artış gösterirken, dizel otomobil satışları yüzde 51,3 geriledi. 

Kasım sonu itibarıyla elektrikli ve hibrit otomobil satışları, geçen yılın toplam satışlarının üzerinde gerçekleşti. Geçen yılın sonunda elektrikli otomobil satışları 844, hibrit motorlu otomobiller satışı da 22 bin 272 seviyesindeydi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading