Yandex Metrica

Thodex skandalında flaş gelişme! Paralara el konuldu

Thodex skandalında flaş gelişme! Paralara el konuldu

Geçtiğimiz aylarda sayısı azımsanamayacak kadar geniş bir kitleyi mağdur eden ve kurucusu Faruk Fatih Özer'in yurtdışına kaçtığı Thodex vurgununda, şüphelilerin Binance'da tuttukları kripto paralara el konuldu.

Genel

23.01.2024, 17:58

Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer, Interpol tarafından hakkında çıkarılan kırmızı bültenle aranırken, soruşturmayla ilgili oldukça yeni ve önemli bir gelişme yaşandı. SABAH'ın haberine göre, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü, Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosu Savcısı Yücel Ertaş'ın yüyüttüğü soruşturmada sürdürülen çalışmalar kapsamında bazı resmi kurumlarla da iletişim kuruldu. 

İstanbul'da hareketli dakikalar! Silahlı kuyumcu soyguncu: Bir kişi  vuruldu! İstanbul'da hareketli dakikalar! Silahlı kuyumcu soyguncu: Bir kişi vuruldu! Haberi Görüntüle

30 MİLYONU AŞKIN PARAYA EL KONULDU

Diğer taraftan 390 binden fazla kişiyi mağdur eden Thodex'in kurucusu Özer'in Arnavutluk'ta olduğu bilgisi ise güncelliğini koruyor. Arnavutluk'tan Faruk Fatih Özer'in iadesi istenirken, savcılık bir başka ayrıntıyı daha titizlikle takip etti.

Özer'le beraber diğer başka şüphelilerin de dünyanın en popüler kripto para borsası olarak bilenen Binance'a farklı farklı kripto para geçirdiği tespit edildi. Savcılık, yurtdışındaki ilgili kurumlarla iletişimde kaldı, bu ayrıntıyı gözden kaçırmadı ve tespit ettikleri şüphelilerin Binance'a aktardıkları paralara el konulmasını talep etti. Öyle ki, şirketle beraber aralarında Thodex'in halâ firari olan kurucusu Özer'le birlikte Özer'in ağabeyi Güven Özer'in de olduğu 6 tutuklu ve 27 şüphelinin 30 milyonu aşkın parasına el konuldu.

Savcılık tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, dosyada adı geçen bin 500 civarında Thodex mağdurunun, bakanlık ve diğer resmi kurumlardan gelecek dönüşlere göre ne kadar zarara uğradığı tespit edilecek. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading