Yandex Metrica
SON DAKİKA
Tevfik Göksu hesap sordu! Tek başına 2 milyarlık ihale alan şirket

Tevfik Göksu hesap sordu! Tek başına 2 milyarlık ihale alan şirket

İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, bir süredir gündemi meşgul eden sıkıntılar üzerine, İETT'de usulsüzlükler olduğunu söyledi ve bir şirketin tek başına 2 milyarlık ihale aldığını açıklayarak hem CHP'lilere hem de CHP'li İBB Başkanı İmamoğlu'na çağrı yaptı.

Genel

06.02.2024, 00:54

İBB AK Parti Grup Başkanvekili aynı zamanda Esenler Belediye Başkanı olan Mehmet Tevfik Göksu, İBB Meclisi öncesinde Mimar Dr. Kadir Topbaş Gösteri Merkezi’nde Halk Ekmek ve İETT hakkında yaptığı açıklamada, "Bizim dönemimizde yaklaşık 3 milyon olan ekmek üretim kapasitesi 900 binlere düşmüş. Halkın ekmek fabrikasını meclisten de gizleyerek, encümenden kiralamaya çıkmışlar. Halkın ekmeğini aylık 50 bin liraya kiralıyorlar" dedi. 

Tevfik Göksu, İETT'ye ilişkin mecliste araştırma komisyonu oluşturulduğunu fakat İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bunu veto edildiğini söyleyerek ‘Neden korkuyorsun, neden çekiniyorsun?’ diye hesap sordu.

1994 yılından sonra İstanbul’da halk ekmeğin kent ve kentli için oldukça önemli bir gıda maddesine dönüştüğünü ifade eden Tevfik Göksu, “1994 yılında 250-300 bin kapasiteli Halk Ekmek bizim dönemimizde büyük tesislerle, yatırımlarla beraber 2,5-3 milyon seviyesine kadar üretim kapasitesine kadar çıktı. Meclisin ilk günden itibaren, Cumhuriyet Halk Partili Büyükşehir Belediyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi tarafından halk ekmek konusu her konuda olduğu gibi manipüle edilmek istendi. ‘Halk Ekmek büfeleri açmak istiyoruz, Halk ekmeğe ulaşmak istiyor ama meclis izin vermiyor’ denildi. Bunun yalan olduğunu defalarca açıkladık. Biz CHP’nin halkla bir ilişkisi olmadığını çok iyi biliyoruz" şeklinde konuştu.

18 Mart (bugün) İstanbul'da otobüsler ücretsiz mi, indirimli mi? İETT... Haberi Görüntüle

'HALKA EKMEK ULAŞTIRMAK GİBİ GAYRETLERİ OLMADIĞINI BİLİYORUZ'

İBB anlayışının, halka ekmek ulaştırmak gibi bir gayretinin ya da böyle bir aşkının olmadığını bildiklerini dile getiren Göksu, "Biz bize getirilen bütün şeylere ‘evet’ demiştik. Önerilere evet getirirken, hep şöyle bir reklam yapıyorlardı: ‘AK Parti döneminde yarım kalan fabrikayı biz tamamlayacağız ve yakında açacağız.’ O halk ekmeğin başındaki, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Belediye Başkan Adayı olmuş şahıs, gerçekten bir memur, bir bürokrat olma ötesinde bir siyasi ağızla bize laf yetiştirmeye çalışıyordu" değerlendirmelerinde bulundu.

Instagram'a ne kadar ceza kesildi? Rekabet Kurumu Facebook'a (Meta) neden... Haberi Görüntüle

'HALKIN EKMEĞİNDEN ELİNİZİ ÇEKİN'

Hem İBB Başkanı hem de CHP Genel Başkanının meclis kürsülerinden ‘halkın ekmeğinden elinizi çekin’ diye bağırdığını belirten Göksu, sözlerine şöyle devam etti: “Ben İstanbullular adına, İstanbul’un meclisinde CHP Genel Başkanı’na, CHP İstanbul Büyükşehir Başkanı’na ve CHP meclisi üyeleri arkadaşlara İstanbullular adına söylüyorum; İstanbul halkının ekmeğinden elinizi çekin. Biz AK Parti döneminde dünyanın en büyük ekmek üretim tesisinin inşaatını başlatmışız. Bütün cihazlarını, ne gerekiyorsa hepsini almışız, işlemi yapacak hale getirmiş ve sistem kurulmak üzereyken, fabrika inşaatı devam ederken seçim süreci başlamış. Bu süreçle beraber tabi ki her şeyin durduğu gibi bu da durmuş."

Bugün iki sefer iptal edilmişti! THY ile yolculuk yapacaklara duyuru:... Haberi Görüntüle

EKMEK ÜRETİM KAPASİTESİ YERLERDE! FASON EKMEK YOLUNA GİDİLMİŞ

Ekmek üretim kapasitesinin oldukça düştüğüne dikkat çeken Göksu, fabrikanın şu anda bitip, ekmek üretitor olması gerektiğini vurguladı. Göksu, “Bizim dönemimizde yaklaşık 3 milyona çıkmış olan ekmek üretim kapasitesinin şimdi 4-5 milyona çıkmış olması gerekiyordu. Şu anda ekmek üretim kapasitesi 900 binlere düşmüş ve halk ekmek tarihinde görülmemiş şekilde kendi fabrikaları, teslim ettiğimiz fabrikaları yönetemedikleri gibi artık dışarıya fason ekmek yaptırmaya başlamışlar. O da yetmemiş, paraya ihtiyaçları var. Çünkü İETT’deki karabataklara para lazım" İBB2nin dışarıya fason ekmek yaptırdığını belirtti.

Rüyada saat görmek ne demek? Rüyada saat takmak ne anlama... Haberi Görüntüle

MECLİSTEN GİZLİ KİRALAMA GİRİŞİMİ

“Halkın ekmek fabrikasını meclisten de gizleyerek, encümenden kiralamaya çıkmışlar" diyen Göksu, “Halkın ekmeğini kiralamaya çıkmışlar. Aylık 50 bin lirayla. Aylık 50 bin liraya ihtiyacınız varsa her ay gel, mecliste biz aramızda toplayalım, sana verelim. Halkın ekmeğini satma. Halkın ekmek fabrikasını birilerine peşkeş çekme. Halka ekmek ulaştıracaktınız, ne oldu? Kime ekmek ürettireceksiniz? Biz bu mecliste İstanbul halkının hukukunu korumak için buradayız. Bilgi ve belgeler burada. Dünyanın en büyük ekmek üretim tesisi CHP tarafından birilerine peşkeş çekilmek üzere, meclisten de saklanarak aylık 50 bin kirayla birilerine verilmek isteniyor" ifadelerini kullandı.

Bugün iki sefer iptal edilmişti! THY ile yolculuk yapacaklara duyuru:... Haberi Görüntüle

'EKMEK FABRİKASINI PEŞKEŞ ÇEKMEK İSTEYENLERE İZİN VERMEYECEĞİZ'

Göksu, “Bunların derdi sizin ekmeğiniz değil. İstanbul senin sadece sloganda var. Bunlar İBB’nin gücünü kendi bireysel menfaatleri için kullanmak, örgüt paydaşlarına dağıtmak üzere, sadece senin kazanımlarını yok etmek için buraya gelmişler. Biz bu ekmek fabrikasının birilerine peşkeş çekilmesine, gönderilmesine AK Parti grubu olarak müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Rüyada saat görmek ne demek? Rüyada saat takmak ne anlama... Haberi Görüntüle

2 MİLYARLIK İHALEYİ TEK BAŞINA ALAN ŞİRKET

İETT hakkındaki açıklamalarına devam eden Tevfik Göksu, sözlerine şöyle devam etti:

“TBMM’de zaman zaman hükümetle ilgili araştırma önerileri verildiğinde eğer meclisten ret çıktıysa CHP ve temsilcileri ‘niye korkuyorsunuz’ diye bağırırlar. Eylül ayı başında mecliste İETT ile ilgili toplumun yaşadığı dramı da dikkate alarak İETT’de ne oluyor diye sorular sormuştuk. Bu sorular çerçevesinde CHP kazandıktan sonra bir tane şirket gelmiş, 1.5 yıl içerisinde yaklaşık 2 milyarlık ihale almış. Nasıl almışsa, bütün ihalelerin yaklaşık maliyet bedellerini bilerek almış. 14 ihale yapılmış, 7 tanesi davetiye ile yapılmış. 2 milyar, İstanbul halkının parası sadece 1 kişiye gitmiş. Bunu sorduk. Bunu sorduktan sonra bize cevap verin dedik ve İBB Başkanı ‘kuru gürültü’ dedi.

Rüyada saat görmek ne demek? Rüyada saat takmak ne anlama... Haberi Görüntüle

GÖKSU HESAP SORDU: 'NEDEN KORKUYORSUN?'

İBB Meclisi’nde alınan kararla konunun araştırılmasını istediklerini belirten Göksu, “İBB Başkanı’na sesleniyorum, eğer bu kuru gürültüyse kurulan araştırma komisyonunu neden veto ettin? Neden korkuyorsun, neden çekiniyorsun? İETT’deki yolsuzluklar ve usulsüzlükleri araştırmak üzere kurulmuş olan araştırma komisyonu, İBB Başkanı tarafından veto edilmiştir. Bu veto ne anlama geliyor biliyor musunuz? ‘Sakın karıştırmayın, orada pislik var’ bunun Türkçesi bu. Yürekleri yetiyorsa, kendilerinden eminseler, doğruysalar, hodri meydan" ifadelerini kullandı.

18 Mart (bugün) İstanbul'da otobüsler ücretsiz mi, indirimli mi? İETT... Haberi Görüntüle

'MÜCADELEMİZİ HUKUKİ YOLLARLA SÜRDÜRECEĞİZ'

İBB'yi dürüst olmaya davet eden Göksu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Araştırma komisyonu milletin seçtiği meclis üyeleri. Evrakları getirsinler, İstanbul halkı adına denetleyelim. Bu veto edildi, önemli değil. Biz onların vetosuna rağmen inşallah bu komisyonu ısrar kararla kuracağız, gerekirse hukuki mücadele yapacağız. Bu komisyon çalışmaya başlayıp, İstanbullunun hakkını koruyacak. İstanbullular artık yollarda otobüs itmekten, her gün yolda kalan tramvay, bozulan metro seyretmekten İstanbul’un tarihi manzaralarını seyredemez hale geldiler. Biz İstanbul adına buradayız. İstanbullular adına bunları takip edeceğiz. İBB Başkanına tekrar soruyorum; ‘İETT’deki ihalenin araştırılmasından niye bu kadar korktun?’ Eğer kuru gürültüyse neden korktun? Neden veto ettin? İstanbulluların her bir kuruşuna sahip çıkacağız. Onlar bunları engelleyecekler ama biz o engelleri aşarak yolumuza devam edeceğiz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading