Yandex Metrica
SON DAKİKA
Teröristbaşı Öcalan'ın yakın adamı Yusuf Gulo yok edildi

Teröristbaşı Öcalan'ın yakın adamı Yusuf Gulo yok edildi

Suriye'de PKK işgali altındaki Kamışlı'da bir araçta meydana gelen patlamada bir dönem teröristbaşı Abdullah Öcalan'dan eğitim alan Yusuf Gulo hayatını kaybetti.

Genel

23.01.2024, 18:17

Türkiye'nin terör örgütleriyle olan mücadelesi tam gaz devam ediyor.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) organize operasyonu ile Suriye’nin kuzeydoğusundaki Haseke iline bağlı Kamışlı ilçesinde vurulan araçta üç kişi öldü. Ölen kişilerin Yusuf Gulo ile yakınları olan Mazlum ve Mahmut Gulo olduğunu belirtti.

Eğitime kar engeli! Hakkari Valiliği duyurdu: Eğitime 1 gün ara... Haberi Görüntüle

'SİHA'LAR VURDU

Gulo ve yakınlarının içinde bulunduğu araç Türkiye'ye ait SİHA'lar tarafından vuruldu. Ancak bu konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

THY'den 5 ülkeye gidecek olanlara uyarı: Girişinize izin verilmeyebilir! Haberi Görüntüle

AİLE BOYU TERÖRİSTLER

Türkiye Gazetesi'nin aktardığı bilgiye göre; terör örgütü PKK elebaşı Öcalan ile 1980 yılında tanışan Yusuf Kilo, Irak ile birlikte Doğu ve Güneydoğu’da Türkiye’ye karşı uzun yıllar terörist faaliyetlerde bulundu. Terörist Kilo’nun beş oğlu ve kardeşleri ile birlikte çok sayıda yakını PKK saflarında Türkiye’ye karşı faaliyet yürütüyor. Kilo’nun terör örgütüne katılan oğullarından İsa Kilo 14 Eylül 1992’de Haftanin’de, diğer oğlu Nureddin ise Siirt’e bağlı Şirvan bölgesinde 9 Temmuz 1991 tarihinde Mehmetçik tarafından etkisiz hâle getirildi. Kandil üzerinde büyük etkisi olan Yusuf Kilo, kara kutu ve örgüt hiyerarşisinde Ferhat Abdi Şahin, Elder Halil ve İlham Ahmed gibi isimlerden daha üst konumdaydı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading