Yandex Metrica

Teröre darbe üstüne darbe! Komandolar Kuzey Irak'taki stratejik noktaları ele geçirdi

Teröre darbe üstüne darbe! Komandolar Kuzey Irak'taki stratejik noktaları ele geçirdi

Türk askerinin Kuzey Irak'ta başlattığı Pençe-Kilit Operasyonu'nda bordo bereliler ve özel eğitimli komandolar Zap'ta stratejik tepelerde kontrolü sağladı. Türkiye'ye doğru uzanan tüneller imha edilirken, etkisiz hale getirilen terörist sayısı 30'a ulaştı.

Genel

23.01.2024, 19:10

Türk komandolarının Kuzey Irak'ın Zap, Avaşin- Basyan ve Metina bölgelerine yönelik düzenlediği operasyonda Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde teröristlerin kullandığı sığınak ve mağaralar bombalarla vuruldu. Arama tarama faaliyetlerine başlayan Mehmetçik, teröristlere geçit vermiyor.

Suluca köyü nerede? Tarkan'ın Trendyol reklamındaki köyler (Kürkçüler, Yürekli, Dağcı) hangi ilde? Suluca köyü nerede? Tarkan'ın Trendyol reklamındaki köyler (Kürkçüler, Yürekli, Dağcı)... Haberi Görüntüle

30 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısına ilişkin şu açıklamayı yaptı; "İkisi dün sabah olmak üzere şu ana kadar toplam 30 terörist etkisiz hale getirildi. Arama ve tarama faaliyetlerimiz devam ediyor. Bunların sonucunda bu sayıların daha da artacağını söylemek yanlış olmaz." 

Suluca köyü nerede? Tarkan'ın Trendyol reklamındaki köyler (Kürkçüler, Yürekli, Dağcı) hangi ilde? Suluca köyü nerede? Tarkan'ın Trendyol reklamındaki köyler (Kürkçüler, Yürekli, Dağcı)... Haberi Görüntüle

GEÇİCİ ÜSLER OLUŞTURULDU

Karadan ilerleyişini sürdüren Türk askeri, teröristlerden temizlediği Zap'taki Rubar, Cehennem, Karker, Küçük Cilo, Koordine, Şahin, Petrut Tepelerinde geçici üs alanları oluşturdu. Hava destekli kara harekatında, Zap'tan Haftanin ve Kandil'e doğru kaçmak zorunda kalan teröristlerin terk ettiği yerlerde komandolar tarafından arazi arama taraması gerçekleşti.

Milyonlarca araç sahibi için son dakika uyarısı: Uymayana 35.119 TL para ve trafikten men cezası! Milyonlarca araç sahibi için son dakika uyarısı: Uymayana 35.119 TL... Haberi Görüntüle

TUZAKLANMIŞ EL YAPIMI PATLACILAR BULUNDU

Eğitimli bomba uzmanı dedektör köpekler ile ASELSAN tarafından üretilen son teknoloji cihazları ile yapılan aramalarda, çok sayıda tuzaklanmış el yapımı patlayıcı (EYP) ile anti tank mayınları bulunarak kontrollü bir şekilde hepsi imha edildi. Komandolar, yaptıkları arazi keşif çalışmalarında yönü Türkiye'ye doğru olan birçok tünel tespit etti. Sığınak şeklinde yapılan tüneller yapılan aramaların ardından komandolar tarafından imha edildi.

Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne sıklıkla temizlemeliyiz? Havlular kaç günde bir yıkanmalı? Çöp kutuları yıkanır mı? Zeminleri her gün silmek mi gerekiyor? Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne... Haberi Görüntüle

SÖZDE KARARGAHLAR KONTROL ALTINDA

PKK'lı teröristlerin Türkiye'ye sızma yaptıkları Avaşin-Basyan'da Mamreş, Şuke, Verhele, Metina'nın Derar ve Zendura ile Zap bölgesindeki Şikefta, Kurojaro ve Çiyaye Reş, gibi stratejik noktalara Bordo Bereliler havadan indirme yaptı. İndirmenin yapıldığı söz konusu bölgelerde, özel eğitimli askerler, terör örgütüne ait sözde karargahları ele geçirdi. Komandoların yaptığı aramalarda, teröristlerin İHA ve SİHA'lardan korunmak için kullandıkları belirlenen çok sayıda şemsiye, bölgenin arazi yapısına uygun kamuflajlar ele geçirildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading