Yandex Metrica
SON DAKİKA
Tekzip yiyince ağlayanlar Cumhuriyet'i! Manşette bu kaçıncı yalan?

Tekzip yiyince ağlayanlar Cumhuriyet'i! Manşette bu kaçıncı yalan?

Yayınlamak zorunda kaldığı tekziplerle Türk basın tarihinin 'iftira şampiyonu' haline gelen Cumhuriyet, yalan haber mağdurlarının mahkemeye başvurmasından dert yanıyor.

Genel

11.03.2024, 10:51

2020 yılında tek günde 3 ayrı tekzip yayınlayarak bu alanda bir rekor kıran, yalanlanma performansını 2021 yılında da sürdüren Cumhuriyet, 2022'ye hızlı bir giriş yaptı. 

Bir süredir kafayı Diyanet'e ve 'baldız'a takmış durumdaki gazete, son 3 günde manşetten 2 kez mahkeme kararı yayınlamak zorunda kaldı. 

"Yayınladığımız haberlerle herkese yalan söyledik" anlamına gelen 'Cevap ve düzeltme' metnini yine sayfalarına taşımak durumunda kalan Cumhuriyet, ardı ardına gelen mahkeme kararlarından hayli şikayetçi. 

Eğitime kar engeli! Hakkari Valiliği duyurdu: Eğitime 1 gün ara... Haberi Görüntüle

TEKZİP YEMEK İSTEMİYORSANIZ DÜRÜST GAZETECİLİĞİ ÖĞRENİN 

Yalan haberlerden dolayı mağdur durumdaki kişi ve kurumların haklarını mahkemede aramasından dert yanan gazete, basın meslek ilkelerine riayet edip dürüst gazeteciliğe adım atacağı yerde yine konuyu saptırmayı seçti. 

Hükümetin basın-yayın organlarına baskı yaptığını ve mahkeme kararlarının 'yeni sansür yöntemi haline geldiğini' iddia eden Cumhuriyet, tekzip kararlarının hukuka aykırı olduğunu savundu. 

Cumhuriyet sosyal medya hesabından paylaşılan mesajda şu ifadeler kullanıldı: "Gazetemiz son üç günde 2. kez 'Cevap ve düzeltme' metni yayımlamak zorunda kalıyor. Okuyucularımız durumu dikkatle izliyor ve iktidarın bu yeni sansür yöntemine karşı çıkıyorlar. Düzeltme metnini yayımlamadığımız takdirde gazetemiz ağır para cezalarıyla karşı karşıya kalacaktır." 

İstanbullular için 15 Mart uyarısı! Tedbirini almayan resmen yanacak: Avcılar,... Haberi Görüntüle

İFTİRA HABERLERİ YARGIYA TAŞININCA AĞLIYORSUNUZ

Mahkemelerden gelen peşpeşe yalanlama kararlarına Cumhuriyet yazı işleri tepki gösteriyor ancak aynı ekibin davaya konu olan haberleri yayınlarken Türkiye'de sanki mahkemeler yokmuş gibi davranması dikkat çekiyor. 

Gerçekdışı iddiaları ısrarla sayfalarına taşıyan gazetenin tekzibe konu son hezeyanları 7 Aralık 2021 ve 23 Ekim 2021 tarihli yayınları oldu. 

7 Aralık'ta 'Otoparkçı Vekil' başlığıyla yayınlayan haberinde Cumhuriyet, belediyenin bir otoparkı özel bir hastaneye bedelsiz tahsis ettiğini iddia etmişti. Bu haber mahkeme kararıyla yalanlandı. Sözkonusu yer için hastanenin düzenli olarak kira ödediği ortaya çıktı. 

23 Ekim tarihli haberde ise gazete, 'Ensar, Türgev, Tügva Paralel Terör Örgütü Gibi' şeklinde manşet atmıştı. Gazete, bu ifadeyi geçmişte Bitlis Vali Yardımcılığı yapan Salih Altun'a dayandırmıştı. Oysa bu ifadeler bizzat Salih Altun tarafından yalanlandı. Cumhuriyet bu haberinden ötürü de manşetinden tekzip yayınlamak zorunda kaldı. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading