Yandex Metrica
SON DAKİKA
Tehlike arz eden köpeklere mecburi çip uygulamasında yeni gelişme!

Tehlike arz eden köpeklere mecburi çip uygulamasında yeni gelişme!

Geçtiğimiz aylarda kedi ve köpek sahiplerine, besledikleri hayvanlara mikroçip taktırma zorunluluğu getirilmişti. Alınan yeni kararla bu uygulamayı yaptırmayan hayvan sahiplerine 11 bin TL ceza uygulanacak.

Genel

23.03.2024, 15:48

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türk Veteriner Hekimleri Birliği arasında alınan kararda, kedi ve köpek sahiplerine, besledikleri hayvanlar için pasaport çıkarma ve mikroçip taktırma zorunluluğu getirilmişti.

Rüyada saat görmek ne demek? Rüyada saat takmak ne anlama... Haberi Görüntüle

TEHLİKE ARZ EDEN KÖPEKLERE ÇİP TAKILACAK

Tehlike arz eden köpek ırkları olarak bilinen; Amerikan Pitbull Terrier, Dogo Argentino, Fila Brasilerio, Japanese Tosa, American Staffordshire Terrier ve Amerikan Bully cinslerine 14 Ocak 2022’ye kadar mikroçip takılma mecrubiyeti getirildi.

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya operasyon: 26 şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

KISIRLAŞTIRMA İŞLEMİNDEN SONRA MİKROÇİPLER TAKTIRILABİLECEK

Bu köpek ırklarına sahip olanlar, köpeklerinin kısırlaştırma işlemini tamamladıktan sonra mikroçipleri taktırabilecek.

Rüyada saat görmek ne demek? Rüyada saat takmak ne anlama... Haberi Görüntüle

İŞLEMİ YAPTIRMAYAN HAYVAN SAHİPLERİNE 11 BİN TL CEZA

Belirtilen tarihe kadar mikroçipi taktırmayan hayvan sahiplerine, 11 bin TL idari para cezası uygulanacak. Ayrıca mikroçipe sahip olmayan köpeklere, Doğa Koruma ve Millî Parklar ekipleri tarafından el konulacak.

18 Mart (bugün) İstanbul'da otobüsler ücretsiz mi, indirimli mi? İETT... Haberi Görüntüle

'14 OCAK 2022'YE KADAR SÜRE TANINDI'

Tehlike arz eden köpek ırklarına mikroçip takılmadan önce kısırlaştırma yapılması gerektiğini ifade eden Başkan Kızılinler, “Geçen yılın son döneminde Hayvanları Koruma Kanunu değişti. Değişen maddelere göre yasaklı ırk olarak tabir edilen; Japon Tosa, Dogo Arjantin, Pitbull gibi ırklar ve melezlerinin kayıt edilmesiyle alakalı hayvan sahiplerine 14 Ocak 2022’ye kadar süre tanındı. Bu ırk köpeklere sahip olanların yapması gereken köpeklerini kısırlaştırdıktan sonra veteriner hekimlerden aldıkları kısırlaştırma belgesiyle birlikte tarım il müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading