Yandex Metrica

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu toplantısı

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu toplantısı

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, bugün toplanan TBMM Dijital Mecralar Komisyonu'nda iletişim tarihi hakkında bir sunum yaptı. 

Genel

23.01.2024, 17:38

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, bugün AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman başkanlığında toplandı. Komisyonda AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, iletişim tarihi hakkında bir sunum yaptı. 

Komisyonun kuruluşundan itibaren tarihi bir fonksiyon yüklendiğini vurgulayan Yayman, iletişim konusundaki deneyim ve çalışmalarına binaen AK Parti Grup Başkanı Bostancı’nın sunum yapmak üzere komisyona davet edildiğini ve komisyon toplantılarına, kendi alanında uzmanlaşan milletvekillerini de davet edeceklerini söyledi.

Suluca köyü nerede? Tarkan'ın Trendyol reklamındaki köyler (Kürkçüler, Yürekli, Dağcı) hangi ilde? Suluca köyü nerede? Tarkan'ın Trendyol reklamındaki köyler (Kürkçüler, Yürekli, Dağcı)... Haberi Görüntüle

TEKNOLOJİK GELİŞMELER 

İletişim tarihine dair sunum yapan Naci Bostancı, "teknoloji ve insan arasındaki ilişkiye" dikkat çekerken, teknolojik gelişme karşısında insanın hep korku ve umut arasında olduğunu dile getirdi. Bostancı, konuşmasına şu sözlerle devam etti:

"Dijital teknolojilere ilişkin bir taraftan ümitlerimiz bir taraftan korkularımız var. Tanıdık bir ümit ve korku ikilemi. Geçmişte de diğer teknolojilere, diğer araçlara karşı insanın takındığı tavrın bir benzeri. Teknolojiye karşı, alışmadığımız unsura karşı; alıştığını, güvendiğini arayan bir okuma yazma biçimi.

Dijital mecralar ve onunla ilişkiler, beğenmelerden ya da çok güzel bir fotoğraf çekinip, üzerinde oynama yapıp paylaştığınızda dönüp dönüp ideal imgenize bakarak bu seyirlik unsur üzerinden insanlarla alışveriş yaptığınız yanılmasının getirdiği mutluluk, nasıl bir mutluluk olabilir? Bunlar hep insanın sadece kişisel yansıması bakımından değil aynı zamanda bir kolektif yansımaya da aracılık edebilir. Gerçek dünyada yanılsamalara yer yok. Sosyal medya dediğimiz zaman bir bakıma, sadece kendi dünyasında yaşayan kabile mantığında insanlarla da bağlantılı bir tarafı var. O kadar tarihsel zaman akmış, yeni teknolojiler çıkmış, herkes kendi söylüyor kendisi dinliyor. Sonuçta sosyal medya dediğimiz yerde de herkes kendi kabilesine bakıyor, diğerlerini dinlemiyor, bakmıyor. Zaten kullanılan dil, anlatım biçimi ve yaklaşım; Twitter'ın karakter sınırlılığı düşünüldüğünde, buna karşılık insani etkinlik ve eylemlerinin derinliği düşünüldüğünde, bu orantısızlık dolayısıyla ne yapılıyor; en kolay yöntem, en kışkırtıcı dil, mahrem duyguların ifşa edildiği bir alan olarak karşımıza çıkıyor."

Komisyon üyesi milletvekilleri, Bostancı’nın sunumunun ardından değerlendirmelerde bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading