Yandex Metrica
SON DAKİKA
SSK- Bağ-Kur 4A, 4B, 4C'liye maaş hesaplaması! Refah payı ile emeklilere yüzde 30-35'e varan zam geliyor

SSK- Bağ-Kur 4A, 4B, 4C'liye maaş hesaplaması! Refah payı ile emeklilere yüzde 30-35'e varan zam geliyor

Milyonlarca emekli gözünü TÜİK tarafından açıklanacak olan enflasyon rakamlarına çevirmiş durumda. Vatandaşlar emekli maaşında hesaplamasında refah payı ve enflasyon rakamları etkili olacak. Emekli vatandaşlar arama motorlarında emekli maaşının ne kadar olacağını araştırırken rakamlar yavaş yavaş netleşmeye başladı. İşte emekliyi yakından ilgilendiren SSK- Bağ-Kur 4A, 4B, 4C'liye maaş hesaplaması.

Genel

23.01.2024, 21:00

Temmuz ayına sayılı günler kala gündeme gelen emekliye yapılacak ara zammın miktarı merak ediliyor. Temmuz ayı ara zammında etkili olacak olan TÜİK Mayıs ayı enflasyon rakamlarının açıklanması bekleniyor. SSK ve Bağ-Kur emeklisine yapılacak olan ara zamma ilişkin detaylar netleşmeye başladı.

18 Mart (bugün) İstanbul'da otobüsler ücretsiz mi, indirimli mi? İETT... Haberi Görüntüle

ENFLASYON VE REFAH PAYI EKLENECEK

Türkiye İstatistik Kurumu  Mayıs 2023 enflasyon rakamlarını açıkladı. TÜİK'in açıkladığı verilere göre enflasyon mayıs ayında yüzde 0,04; yıllık bazda ise yüzde 39,59 oldu. Merakla beklenen enflasyon rakamları Temmuz ara zammında etkili olacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarına ilk 6 aylık enflasyonun yanı sıra refah payı eklenecek. 

THY'den 5 ülkeye gidecek olanlara uyarı: Girişinize izin verilmeyebilir! Haberi Görüntüle

YÜZDE 30-35 ZAM BEKLENİYOR

Taban aylık ödemesinin üzerinde maaş alanlar için bir ek iyileştirme yapılacak. Taban aylığı geçenlere maaşa göre farklılaşan kademeli ek zam gelecek. En yüksek oranın taban aylığın hemen üstündeki maaşlara uygulanması bekleniyor. Bu kademeli zam refah payıyla birlikte yansıtılabileceği gibi, ayrı olarak seyyanen de yapılabilecek. Refah payı ile birlikte emeklilere yüzde 30-35'e varan zam bekleniyor. Kamu işçilerinde olduğu gibi yüzde 45 artış beklentileri de bulunuyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading