Yandex Metrica

Sosyal medyadaki o mesajlara soruşturma! Başsavcılık duyurdu

Sosyal medyadaki o mesajlara soruşturma! Başsavcılık duyurdu

Milyonlarca vatandaşın cumhurbaşkanını belirlemek üzere sandığa gittiği demokrasi şölenine sosyal medyadaki provokatif içerikler gölge düşürüyor. Kışkırtma amaçlı yalan 'haberlere' yönelik soruşturma başlatıldı.

Genel

23.01.2024, 22:22

Milyonlarca vatandaş demokratik hakkını kullanmak için yaklaşık 200 bin sandıkta oyunu kullanırken sosyal medyadaki provokatif paylaşımlar demokrasi şölenine gölge düşürüyor.

Kaos ortamı oluşturmak ve seçim sonuçlarına güveni zedelemek üzere bilinçli olarak hazırlanan manipülatif içeriklerin yaygınlaşması üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. 

Seçimlere ilişkin sosyal medya hesapları yoluyla provokatif paylaşımlar yapanlar hakkında resen soruşturma başlatıldı. Bir kısmı depremzede vatandaşlara hakareti amaçlayan mesajlar büyük tepki topluyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, kamuoyunda yanıltıcı, gerçek dışı ve yanlış algı oluşturacak şekilde kamu düzenini ve kamu barışını bozmaya yönelik gerçeğe aykırı bilgileri paylaşmak suretiyle alenen yayan, provokatif ve manipülasyon içeren paylaşımlar yapan sosyal medya hesapları ile ilgili olarak soruşturma başlatıldığını bildirdi. 

Şu ana kadar tespit edilen 5 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiği öğrenildi.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading